Prima paginăPolitica

Viceprimarul Radu Samson e deranjat de adevăr! Pe al lui îl știe pentru că i-l spune gura lumii

Viceprimarul Radu Samson e deranjat de adevăr! Pe al lui îl știe pentru că i-l spune gura lumii

Dimensiune text

Ziarul de Roman, pe baza informațiilor oferite de viceprimarul Radu Samson – de fapt, într-un fel, și ale Primăriei – a arătat cât de mult s-a îngreunat procedura de acordare a unui concesiuni în Roman (link articol 1, link articol 2).

Din motive inexplicabile, viceprimarul Radu Samson s-a supărat – vorba aceea, ca văcarul pe sat – și a reacționat în mod infantil, pe Facebook, acuzând editorul articolului (care, între 2017-2020, a deținut o funcție în Primăria Roman) că acum „scrie la dictare”. Aceeași funcție, de consilier personal al primarului, care în trecut a fost deținută de actualul city manager și de alți doi jurnaliști. Nimic nu a fost suspect la activitatea lor. Și nici nu are de ce, atribuțiile sunt clar prevăzute în contract. Dar să ne înțelegem, acum, viceprimarul nu mai poate spune nimic de rău din cercul celor care sunt în jurul deputatului Laurențiu Leoreanu. Asta o putea face înainte ca deputatul Laurențiu Leoreanu să-i ofere funcția de viceprimar și să-i explice de cine se poate lua, din senin sau cu temei.

Duplicitar, viceprimar Radu Samson nu mai are probleme cu deputatul și domnia lui Laurențiu Leoreanu în oraș, precum se întâmpla în ultimii trei-patru ani, ci se ia de fostul consilier personal al primarului, un jurnalist cu o experiență de peste 20 de ani în presă, semnatarul celor două articole care „l-au derajat” pe cel ajuns în funcția de sus.

Și ce scrie Radu Samson pe Facebook: „Mai nou, fosta consilieră personală a domnului Lucian Micu pe când era primar, domnișoara Claudia Matei de la Ziarul de Roman, face presiuni prin articole de presă pe motiv că «noua conducere a administrației nu mai răspunde cererilor de concesiuni și împiedică dezvoltarea orașului». Interesele cui le reprezintă domnișoara Matei? A dat cineva bani și nu și-a primit marfa? Dacă da, cui i-a dat și pentru ce? Să ne spună și nouă domnișoara Matei cine a pățit isprava asta, ca să sesizăm DNA-ul sa-i facă omului dreptate”.

Ziarul de Roman reprezintă interesele fiecărui cetățean care vrea și are dreptul legal să concesioneze un teren în oraș, pe care nu-l primește gratis și nu îl ia în mormânt, plătește pentru teren dări la stat, iar din acei bani se fac lucruri frumoase pentru comunitate. Cu mare interes, așteptăm ca viceprimarul să ne denunțe, pentru interese ascunse sau presiuni sau ce alte acuzații mai poate născoci, la instituțiile abilitate. Noi nu avem nimic de ascuns și noi nici nu folosim ca argument atacul, la persoană.

Viceprimarul Radu Samson spune că a auzit, pe persoană fizică, niște „șoșoteli” despre șpăgi de mii de euro. Deci a auzit de la cineva care auzise de la altcineva care auzise de la cineva care trecuse pe stradă că se dau informații din Primărie despre terenuri în schimbul unei șpăgi. Și, chiar dacă a auzit înainte să fie viceprimar și acum deja investighează, tot nu vrea să alerteze autoritățile. Nouă, neoficial, ne-a spus că nu vrea să facă plângere penală, pentru că îi este milă. Un sentiment nobil, de altfel.

Doar că îi aducem aminte viceprimarul Radu Samson că nu este influencer pe Facebook, este al doilea om din „statul Roman” și are obligația, măcar morală față de cei care i-au dat votul, să stârpească toată corupția. Și să nu o facă prin declarații belicoase pe Facebook, să se adreseze instituțiilor abilitate și să iasă victorios din lupta cu mafia imobiliară. Sau să lase gura lumii și să-și vadă de treburile administrative, orașul nu se conduce singur și nici nu se dezvoltă cu like-urile „șoșotite” de pe Facebook.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian 4 luni

    Aloo, d-ul Samson treziti-va! Nu mai sunteti in campanie electorala de mai bine de jumatate de an, sunteti o persoana ce reprezentati municipiul Roman! E foarte grav sa acuzi de coruptie personal din primaria pe care o reprezinti, fara sa ai dovezi! Acest comportament de acuzatii fara dovezi, de amenintari, de diversiune, dupa niste sosoteli pe la colturi de strada, a dat bine la unii cetateni in campania electorala, acum nu va mai ajuta. Va acuzati singur! Sunteti in functia de viceprimar ca sa starpiti coruptia nu s-o acoperiti! Acuzati presa ca monitorizeaza activitatea dvs. si a celorlalti reprezentanti ai primariei dar, asta e menirea presei! Prin intermediul presei aflam si noi care sunt rezultatele activitatii alesilor nostri! La presa ati apelat in campania electorala cand ati adus tot felul de acuzatii fara dovezi, de amenintari, de diversiune, ca sa ajungeti in aceasta functie! Acum e momentul sa ne aratati prin intermediul presei cat de competent sunteti in ale administratie! Noi cetatenii acestui oras, suntem interesati sa aflam ce masuri intreprindeti pt. dezvoltarea Romanului, pt. starpirea coruptiei, pt. eficientizarea activitatii din primarie astfel incat functionarul public sa lucreze pentru cetatean, nu impotriva lui, cum se intampla acum in unele compartimente( ex. politia locala)! Pentru aceste acuzatii foarte grave, fara dovezi, ar trebui sa fiti chemat in consiliul local si sa dati explicatii! Cu acest comportament „murdariti” fata orasului nostru, implicit prestigiul castigat prin munca cinstita de catre romascani, care isi platesc la timp impozitele locale, impozite din care primiti un salar si alte beneficii f. mari!