Prima paginăSocial

Veteranii i-au reclamat pe operatorii de transport la Prefectură

Veteranii i-au reclamat pe operatorii de transport la Prefectură

Dimensiune text

 

prefectura neamtPrefectul judeţului Neamţ, Niculina Dobrilă, a condus marţi, 19 aprilie, şedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, care a avut ca temă de dezbatere dificultăţile întâmpinate de veteranii de război în valorificarea dreptului de a călători gratuit pe mijloacele auto de transport călători intrajudeţene.

La întâlnire au fost prezenţi subprefectul Gheorghe Neculae, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP), reprezentanţi ai mai multor firme de transport din judeţul Neamţ şi ai Consiliului Judeţean cu responsabilităţi în domeniul transportului judeţean de persoane.

„Pe acest subiect s-a primit în instituţie un memoriu al Asociaţiei Veteranilor de Război – Filiala Neamţ. Fiind, totuşi, o problemă de interes mai larg, am considerat oportun să dezbatem acest subiect sub egida Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice”, a spus, în deschiderea întâlnirii, prefectul judeţului.

Colonelul Vasile Buruiană, autorul memoriului, a expus problema cu care s-au confruntat în ultimii trei ani, şi anume refuzul operatorilor de a transporta gratuit pe teritoriul judeţului veterani de război.

Reprezentanţii transportatorilor, care, potrivit legii, sunt iniţiatorii demersurilor pentru decontarea biletelor, au motivat refuzul de transporta veterani de război de interpretarea dată legislaţiei de către instituţiile cu competenţă în domeniu, şi anume, în situaţia de suprapunere între transportul rutier şi cel pe cale ferată, se decontează transportul pe cale ferată. Conform acestei interpretări, judeţul Neamţ are şi cale ferată, de aceea transportul rutier nu beneficiază de gratuitate pe acele rute.

„Consider că unul din motivele pentru care a apărut această problemă este traseul mai anevoios şi birocratic ce trebuie parcurs pentru tipărirea şi decontarea biletelor speciale de călătorie gratuită. Propun ca specialiştii din Consiliul Judeţean şi un reprezentant ai instituţiei noastre să parcurgă toată legislaţia, să facă o interpretare profesionistă şi unitară a ei şi, apoi, să ne adresăm ministerelor Finanţelor şi Transporturilor pentru formularea unor puncte de vedere. Toţi cei care ne aflăm la această întâlnire ne situăm de aceeaşi parte a baricadei, undeva s-a produs un blocaj în interpretarea legislaţiei, dar situaţia trebuie rezolvată, pentru ca beneficiarii să se bucure de drepturile lor, cu atât mai mult cu cât la nivelul judeţului sunt în număr relativ mic, respectiv de o mie”, a spus la finalul întâlnirii prefectul Niculina Dobrilă.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0