Prima paginăSocial

Veterani de război romașcani, decorați prin ordin al șefului Statului Major al Apărării

Veterani de război romașcani, decorați prin ordin al șefului Statului Major al Apărării

Dimensiune text

 

 

Marți, 6 noiembrie, la Primăria municipiului Roman a avut loc o ceremonie de decorare a doi dintre veteranii de război din Roman, colonel (r) Costache G. Palade și plt. adj. (r) Ioan T. Ostaci. În prezența colonelului Petre Croitoru, comandantul Garnizoanei, a locotenentului colonel Marius Dascălu, comandantul Centrului Militar Județean Neamț, a președintelui Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Roman, Gheorghe Bîrjoveanu, și a primarului Lucian Micu, a avut loc ceremonia de acordare a „Emblemei de Onoare a Statului Major al Apărării” celor doi veterani, care au participat activ în cel de-al II-lea Război mondial.

Distincțiile au fost oferite prin ordin, cu ocazia Zilei Armatei României, de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă. Primarul Lucian Micu le-a mulțumit celor doi veterani pentru faptul că au pus patria mai presus de propria lor viață și, în semn de recunoaștere, le-a înmânat simbolurile municipiului Roman.

Tot marți, aceeași distincție a primit-o, la Piatra Neamț, și general-maior (r) Neculai Pruteanu, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Neamț. Conform Ordinului șefului Statului Major al Apărării, cei trei veterani de război din județul Neamț au primit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării „cu ocazia Zilei Armatei României, în semn de înaltă apreciere a activității desfășurate în întreaga carieră militară, pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe câmpul de luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0