HomeEconomie

Veşti bune pentru cei care vor să deschidă o afacere

Guvernul continuă să aloce bani programelor destinate celor care vor să se lanseze în lumea afacerilor. Executivul a aprobat deblocarea sumei de zece milioane de lei, aferente lunii martie, pentru lansarea, în 2015, a proiectelor finanţate anual de la bugetul de stat. Unul dintre cele mai importante programe se numeşte START şi vizează facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii întreprinzători. Prin acest program, sunt acordate alocaţii financiare nerambursabile de maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 94.500 de lei pentru fiecare beneficiar. De asemenea, continuă şi programele destinate debutanţilor în afaceri şi femeilor manager.

„Potrivit procedurilor din cadrul programelor menţionate, etapele de implementare până la plata beneficiarilor durează minimum şase luni, acestea fiind următoarele: înscriere solicitanţi, depunere documente, verificare administrativă şi de eligibilitate, semnare contracte de finanţare, efectuare cheltuieli, depunere deconturi şi certificare cheltuieli. Astfel, beneficiarii se prezintă la decont începând cu luna octombrie, plăţile efectuându-se în perioada octombrie – decembrie”, a comunicat Guvernul.

Suma de zece milioane de lei reprezintă prima tranşă deblocată în 2015, din suma de 90 de milioane de lei ce urmează să fie repartizată pe o perioadă de şase luni.

Comentarii

WORDPRESS: 0