Prima paginăActualitateNeamt

Verificări pe toată linia la Troleibuzul

Dimensiune text

Ședinţa de Consiliu Judeţean (CJ) de sâmbătă, care nu s-a desfăşurat, din lipsă de cvorum, duce la verificări multiple ale activităţii SC Troleibuzul SA.

Preşedintele CJ Neamţ a precizat că a contactat instituţiile competente pentru a stabili cum de s-a ajuns în această situaţie şi pentru a se lua deciziile corecte în perioada următoare. „Pe cele 13 trasee se încalcă legea, fiindcă se fac în continuare transporturi ilegale cu firma agreată de Troleibuzul SA, deşi legea interzice clar subcontractarea traseelor atribuite direct. Am cerut instituţiilor precum Inspectoratul Teritorial de Muncă, Poliţiei Economice şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să facă verificări”, a afirmat Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ.

Sâmbătă, 18 ianuarie, consilierii PSD, PDL şi PP-DD au lipsit de la prima şedinţă de CJ din acest an. Singurul proiect al ordinii de zi se referea la abrogarea unei hotărâri de Consiliu Judeţean prin care SC Troleibuzul SA – societate al cărei acţionar majoritar este CJ Neamţ – primea, prin atribuirea directă, 15 trasee intrajudeţene. Cele 15 trasee au fost atribuite SC Troleibuzul SA în luna noiembrie 2013, operatorul economic dând asigurări că poate opera fără probleme pe toate rutele. La o lună de la atribuirea traseelor, conducerea Troleibuzul SA a informat Consiliul de Administraţie că nu dispune de mijloacele de transport necesare pentru onorarea contractului şi s-a cerut acordul pentru încheierea unui contract cu o firmă privată, deşi acest lucru este interzis prin lege. În plus, firma TransMoldavia, care a fost aleasă de SC Troleibuzul pentru 13 trasee, se află în insolvenţă. Consiliul Judeţean (CJ) a cerut un punct de vedere conducerii societăţii cu privire la acest aspect, iar răspunsul primit a fost o cerere de renunţare la 13 dintre traseele atribuite în mod direct. Ca urmare a acestei situaţii, hotărârile de Consiliu Judeţean aprobate anterior trebuiau abrogate, dar acest lucru nu s-a putut face în lipsa consilierilor judeţeni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0