Prima paginăSocial

„Verde la educaţie pentru circulaţie”

„Verde la educaţie pentru circulaţie”

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 11, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţe Judeţean Neamţ au fost prezenţi în parcările magazinelor Lidl din județ, unde au susţinut lecţii interactive dedicate copiilor şi le-au oferit sfaturi pentru a circula în condiții de siguranță pe drumurile publice în calitate de pietoni, în cadrul campaniei „Verde la educaţie pentru circulaţie”, proiect derulat de Poliția Română și Lidl.

Lecţia a debutat cu o sesiune teoretică, prin care cei mici au aflat ce înseamnă fiecare semn de circulaţie şi au primit informaţii esenţiale pentru siguranţa lor ca pietoni. A doua parte a cuprins o sesiune practică, în care copiii au putut aplica cunoştinţele dobândite, printr-un joc interactiv de circulaţie rutieră. La finalul acesteia, toţi copiii participanţi au primit premii.

Pentru al șaselea an consecutiv, Poliția Română și Lidl continuă să contribuie la educația rutieră a copiilor, prin campania naţională „Verde la educație pentru circulație”. Proiectul se adresează copiilor, cu vârste cuprinse între patru și zece ani și constă în lecțiile interactive de educație rutieră, organizate simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară. „Verde la educaţie pentru circulaţie” este un proiect de tradiţie, care îşi propune, an de an, să aducă în atenţia copiilor şi părinţilor siguranţa rutieră.

Obiectivul campaniei a fost de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învăţarea şi respectarea regulilor de circulaţie, pentru ca pe termen lung, numărul şi gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi şi copiii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la poliţişti ce reguli de circulaţie trebuie să respecte în drumul lor spre şcoală, locul de joacă sau către casă, prin lecţii interactive.

„Scopul Poliţiei Române este acela de a se asigura că cetăţenii sunt în siguranţă, oriunde şi oricând. De aceea, campania «Verde la educaţie pentru circulaţie» este atât de importantă, pentru că reprezintă o oportunitate pentru ca cei mici să afle care sunt regulile de circulaţie şi de ce sunt acestea utile, atunci când vine vorba de siguranţa lor”, a declarat chestor de poliţie Florentin Brăcea, director al Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

„Noi credem cu tărie că educaţia, sub toate formele sale, este un factor esenţial pentru un viitor mai bun. De aceea, în urmă cu şase ani, am demarat prima ediţie a proiectului «Verde la educaţie pentru circulaţie», prin care ne-am propus să contribuim la reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi cei mici, organizând lecţii de educaţie rutieră dedicate copiilor. Cu fiecare ediţie, acest proiect a crescut şi ne bucurăm că, an de an, din ce în ce mai mulţi copii învaţă cum să fie pietoni responsabili”, a afirmat Cristina Hanganu, director de Comunicare şi CSR Lidl România.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0