HomeActualitate

Vasile Asandei a fost numit oficial la ADRNE

Mandatul acestuia a început miercuri, 22 aprilie. Pentru a atrage mai multe fonduri, reprezentanţii ADRNE vor să se extindă. 

Vasile Asandei a fost numit oficial în funcţia de director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE). Vasile Asandei a promovat examenul pentru acest post, dar înainte de numirea oficială era nevoie de votul membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională. 21 dintre cei 24 de memri ai Consiliului s-au întâlnit, miercuri, la Piatra Neamţ, şi au aprobat numirea lui Vasile Asandei în fruntea ADRNE.

„Conform ordinii de zi, şedinţa a continuat cu aprobarea execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli, a bilanţului contabil şi raportului Comisiei de Cenzori ale ADRNE pentru anul 2014, dar şi cu alegerea noii Comisii de Cenzori. Din informarea privind evoluţia implementării POR 2007-2013, susţinută de Nicolaie Burghelea, director al Organismului Intermediar Nord-Est, rezultă că programul a atins până în acest moment un grad de absorbţie de 70% din fondurile alocate”, se arată într-un comunicat al ADRNE.

Urmare a propunerii preşedinţilor de consilii judeţene privind dezvoltarea unei structuri dedicate pentru atragerea investiţiilor, Gabriela Macoveiu, director Comunicare, Cooperare şi Dezvoltarea Afacerilor, a susţinut o prezentare privind activităţile de atragere a investiţiilor şi de promovare a Regiunii Nord-Est, derulate până în prezent de ADRNE, dar şi o propunere pentru etapele următoare ale acestui demers: modificarea organigramei, recrutare de personal, bugetarea compartimentului nou creat, dezvoltarea strategiei şi semnarea acordurilor de colaborare cu consiliile judeţene pentru funcţionarea acestei structuri.

„Implicarea activă a consiliilor judeţene, prin propuneri, sugestii, dar şi prin desemnarea unor responsabili potriviţi pentru colaborarea cu ADRNE pe teme punctuale, este definitorie pentru succesul acestui demers. Nu putem asigura reprezentativitatea dorită decât dacă avem parte de această consultare permanentă şi de o colaborare eficientă. Nu în ultimul rând, aş vrea să mulţumesc membrilor Consiliului pentru încrederea acordată, să-i asigur de toată disponibilitatea mea în colaborarea viitoare, dar şi să sper într-o îmbunătăţire continuă a activităţii noastre comune, în folosul acestei Regiuni”, a declarat Vasile Asandei, director general ADRNE.

Comentarii

WORDPRESS: 0