Prima paginăSocial

Vânt puternic și precipitații mixte, în întreaga țară, până luni seară

Vânt puternic și precipitații mixte, în întreaga țară, până luni seară

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de tip cod galben și cod portocaliu, valabilă pentru întreaga țară, de duminică, 29 octombrie, ora 10, până luni, 30 octombrie, ora 23, vizând vânt intens și disconfort termic; de asemenea, în acest interval, se vor semnala precipitații mixte în nord, nord-vest și centrul țării.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h și local 75 – 85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29 spre 30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

Duminică, 29 octombrie, și luni, 30 octombrie, în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80 – 90 km/h, iar pe creste 100 – 120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri și se va depune strat consistent de zăpadă.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0