Vânt puternic, lapoviță și ninsoare în întreaga țară, până sâmbătă dimineață

HomeSocial

Vânt puternic, lapoviță și ninsoare în întreaga țară, până sâmbătă dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o informare vizând intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, pentru întreaga țară, până sâmbătă dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul joi, 2 decembrie, ora 20 – sâmbătă, 4 decembrie, ora 10, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, unde vitezele vor depăși temporar 60 – 70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90 – 100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri, 3 decembrie, local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri, 3 decembrie, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și, local, se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și, pe arii restrânse, ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3 spre 4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10 – 15 l/mp, îndeosebi în zonele de munte.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0