Vaccinare în centrul Romanului timp de trei zile, în weekendul prelungit

HomeSocial

Vaccinare în centrul Romanului timp de trei zile, în weekendul prelungit

În continuarea campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19, municipalitatea a luat decizia ca centrul mobil de vaccinare amenajat de la finalul săptămânii trecute în centrul orașului, în Piața „Roman Vodă”, să funcționeze pe tot parcursul weekendului prelungit în această săptămână. Decizia a fost luată având în vedere că luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii pentru credincioșii ortodocși, este declarată zi liberă pentru angajații din sistemul public.

„De weekendul trecut, am operaționalizat centrul de vaccinare mobil din Piața «Roman Vodă». Acest lucru va continua și în acest weekend prelungit, pentru că ziua de luni este liberă pentru instituțiile publice și am considerat oportun să oferim posibilitatea vaccinării și pentru ziua de luni. Astfel, în această perioadă vom avea disponibile trei zone de vaccinare: centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic «Miron Costin», centrul de vaccinare drive-through de la centrul comercial Roman Value Centre și acest centru mobil din Piața «Roman Vodă». Sperăm noi ca toți romașcanii să găsească soluții și să ajungă în aceste centre de vaccinare, să ne vaccinăm cât mai mulți, să ne putem apăra de un eventual val 4 al pandemiei – așa cum vedeți că deja încep să se creioneze discuții în mediul public”, a afirmat în cadrul conferinței de presă de vineri, 18 iunie, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

În weekendul trecut, la cele trei centre din municipiul Roman, la care sunt disponibile vaccinurile Pfizer și Johnson & Johnson, s-au vaccinat 385 de persoane. În ultimele două săptămâni, conform datelor de vineri, în municipiul Roman se înregistraseră doar două cazuri noi de infecție COVID-19. În perioada 4-11 iunie, în întreg județul Neamț fuseseră administrate 6.395 de doze de vaccin.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0