Prima paginăPolitica

USL îl acuză pe primarul Leoreanu că face campanie electorală

Dimensiune text

(P)

Marți, 6 martie, Uniunea Social-Liberală (USL) – filiala Roman a susținut o conferință de presă în care principalul subiect a fost planul propus de această formațiune politică pentru sprijinirea pensionarilor.

 

La conferință au participat co-președinții formațiunii, Neculai Stan, președintele filialei Roman a PNL, și Leonard Vacaru, președintele filialei Roman a PSD, precum și viceprimarul George Lazăr și consilierii locali PSD Valerian Anghel și Constantin Holban. Politicienii s-au declarat nemulțumiți de modul în care primarul Laurențiu Dan Leoreanu a pus în practică planul propus de USL pentru sprijinirea pensionarilor, plan ce ar fi urmat să se concretizeze într-o hotărîre a Consiliului Local, prin care pensionarii cu venituri mici ar fi urmat să primească, lunar, un anumit număr de bonuri valorice. Membrii USL sînt nemulțumiți de faptul că s-a impus o limită de vîrstă și de faptul că cererea pe care o completează pensionarii se adresează direct primarului Laurențiu Dan Leoreanu.

„În ședința Consiliului Local de luna trecută, cînd s-a discutat bugetul pe anul 2012, consilierii USL au propus inițierea unui proiect de ajutorare a pensionarilor. Prin acest proiect ar fi urmat să fie sprijiniți pensionarii cu venituri mici și nu pensionarii peste 60 de ani, cum am auzit mai nou astăzi. Precizăm foarte clar: pensionarii care au cupon de pensie și fac dovada că au pensie de pînă la 699 de lei vor beneficia de acest ajutor. Mai există o problemă cu modelul de cerere înaintat de către Primăria Roman, cerere care se adresează direct primarului Laurențiu Dan Leoreanu. Nu am văzut niciodată nici un model de cerere care să se adreseze unei persoane. De asemenea, în expunerea de motive înaintată de noi, am propus ca cererile să fie strînse începînd cu 29 februarie, însă termenul a fost decalat, iar cererile se primesc începînd cu data de 5 martie. Considerăm că nu USL face campanie. Ne întrebăm și vă întrebăm cine face campanie cînd avem în față aceste cereri?„, a declarat Leonard Vacaru, președintele PSD Roman.

Expunerea noastră de motive a fost bine argumentată. Cu de la sine putere, domnul primar a trecut într-un alt regulament ca numai cei de peste 60 de ani să primească aceste bonuri valorice. Pe de altă parte, este deranjant faptul că această cerere se adresează unei persoane, nu către o instituție. Cine acordă aceste ajutoare este Primăria Roman, la propunerea USL, nu o persoană. Nu ni se pare foarte etic, ci doar o încercare de a intra în campania electorală. Am văzut că domnul primar a declarat că nu va face campanie electorală în acest an. Campanie electorală vom face cu toții, inclusiv primarul. Rugămintea noastră este ca ea să fie făcută corect, nu să furi banii statului prin atragerea atenției asupra unui nume. La următoarea ședință de Consiliu Local, consilierii noștri vor susține în totalitate expunerea de motive exact în modul în care am formulat-o noi, fără alte modificări. Mai mult, noi nu am stabilit valoarea exactă a tichetelor. Banii vor fi împărțiți în funcție de numărul de cereri„, a  precizat viceprimarul George Lazăr.

La rîndul său, consilierul PSD Valerian Anghel a propus ca cererile pensionarilor să poată fi depuse la Biroul Unic din cadrul primăriei, pentru eficientizarea activității.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0