Prima paginăActualitateRural

Urmărire prin trei sate pentru prinderea unor hoţi

Dimensiune text

Trei bărbaţi care furaseră mai multe bunuri de valoare din casa unui gospodar din Spiridoneşti au fost prinşi după o urmărire de câţiva kilometri.

Poliţiştii au prins trei hoţi care credeau că au dat lovitura, după ce au încărcat o autoutilitară cu obiecte furate dintr-o curte din satul Spiridoneşti, comuna Icuşeşti. În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 0.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Oniceni, în timp ce acţionau pe raza comunei Icuşeşti, i-au făcut semn şoferului unei autoutilitare să oprească. Doar că şoferului nu i-a păsat de semnul făcut de poliţist şi a apăsat pedala de acceleraţie. Aproape zece kilometri au urmărit poliţiştii autoutilitara, până în localitatea Ion Creangă. Acolo, oamenii legii au reuşit să oprească maşina, iar în urma legitimării au fost identificaţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani, din Roman. „La efectuarea controlului, poliţiştii au identificat, în interiorul autoutilitarei, mai multe bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către conducătorul auto, constatându-se că bunurile au fost sustrase, în aceeaşi noapte, din curtea părţii vătămate situate în satul Spiridoneşti”, a afirmat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Hoţii plecaseră de la Spiridoneşti cu un scuter, o bicicletă şi două baterii de maşină, o „pradă” de aproape 1.000 de euro. După ce au oprit autoutilitara, poliţiştii au simţit şi „parfumul” pe care îl emana şoferul, aşa că l-au testat cu etilotestul. Rezultatul fiind pozitiv, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi furt calificat, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0