HomeSocialSanatate

Urgențele la CPU nu pot fi stabilite fără medici

Spitalul Roman nu poate introduce acele coduri de urgenţă la CPU până nu va avea suficienţi medici care să asigure activitatea permanent.

Până nu vor fi suficienţi medici la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, nu va putea fi respectată acea regulă pentru unităţile de primiri urgenţe din spitale, conform căreia cazurile primite trebuie clasificate pe coduri de culori. „Noi am vrea să introducem acele coduri de urgenţă cât mai repede, însă, dacă nu este un medic tot timpul în CPU, nu putem face procedura. Încă mai avem dimineţi în care nu este medic la CPU. Acest cod ar trebui să fie dat de către un medic, după ce a văzut pacientul, care ar urma să stabilească gradul de gravitate al problemei”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.

Algoritmul de clasificare al codurilor este următorul: cod roşu – situaţie de gravitate maximă, care impune consultarea imediată a pacientului, care necesită intervenţie urgentă salvatoare de viaţă; cod galben – prevede ca pacientul sa fie consultat în maximum zece minute; cod verde – prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 30 de minute; cod albastru – prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 60 de minute şi cod alb – prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 120 de minute.

Comentarii

WORDPRESS: 0