Prima paginăRoman

[UPDATE] Ucidere din culpă la Fabrica de Țevi

Dimensiune text

Un bărbat 40 ani, din Horia, angajat al Gi Group Staffing Company SRL din București – o firmă care oferă forță de muncă pe termen limitat pentru ArcelorMittal -, a murit în timp ce manevra un pachet de țevi de 20 de țoli. Tînărul a fost victima unui coleg macaragiu care manevra podul rulant, spun anchetatorii.

 

Grav accident de muncă la ArcelorMittal: Un muncitor a decedat vineri dimineață, în timp ce pregătea mai multe țevi pentru încărcare.
Bărbatul lucra ca legător de sarcină la depozitul de produse finite, punctul de lucru Hala 3, din Laminorul de 20 de țoli. Acesta manevra trei țevi care erau transportate cu podul rulant, pentru verificarea și pregătirea acestora în vederea încărcării. La un moment dat, lucrătorul a fost prins între o balustradă și sarcina respectivă„, a afirmat Ionuț Popescu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț. Impactul i-a provocat lucrătorului un traumatism cranian sever și un traumatism toracic.

Accidentul a avut loc la ora 8.15, iar primul ajutor medical a fost oferit de personalul din cadrul dispensarului medical al ArcelorMittal, manevrele de resuscitare fiind continuate de personalul de la Ambulanță. „După ce am primit apelul, la fața locului s-a deplasat un echipaj cu medic, iar manevrele de resuscitare au fost executate timp o oră, dar fără rezultat„, a afirmat doctor Letiția Damoc, coordonatorul Serviciului de Ambulanță al Județului Neamț.

Bărbatul care și-a pierdut viața vineri era angajat al Gi Group Staffing Company SRL din București, o firmă care oferă forță de muncă pe termen limitat pentru ArcelorMittal.
Tînărul a fost victima unui coleg macaragiu care manevra podul rulant, spun anchetatorii. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Polițiștii au stabilit că în timp ce Fănică G., de 39 de ani, din comuna Horia, lucra ca legător de sarcină, a fost surprins și lovit între o balustradă de protecție metalică și o legătură de țevi. În urma accidentului, victima a decedat.

Țevile erau manipulate spre depozitare cu ajutorul unui pod rulant, de către macaragiul Vasile N., de 43 de ani, din comuna Trifești. Cazul este anchetat și de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0