Prima paginăActualitate

[UPDATE] Cristi Prăjescu a ajuns în finala Eurovision!

Dimensiune text

Piesa compusă de Sergiu Rudich și interpretată de Cristian Prăjescu a ajuns în finala Eurovision România. Piesa a strâns peste 2.200 de voturi. ” Peste 11.000 de SMS-uri au plecat din partea mea către romașcani, pentru a-i ruga să-l susțină pe Cristian Prăjescu, cel mai tânăr candidat la această ediție a Eurovision”, mărturisește primarul Leoreanu.

 

 

Cea de-a doua semifinală a selecției naționale pentru concursul Eurovision i-a ținut cu sufletul la gură pe romașcani. Echipa romașcană formată din Cristian Prăjescu (voce), Sergiu Rudich (compozitor, textier, backing vocals) și Sebastian Tudor (backing vocals) a intrat în concurs de pe poziția cu numărul 14, a cântat și a impresionat.

Pentru ei au votat mai mult de 2.200 de telespectatori. Voturile lor, transformate în puncte, alături de punctele acordate în juriu, i-au trimis pe romașcani în finala de pe 9 martie, când va fi desemnată melodia care va reprezenta România în finala din Suedia.
Pentru finală s-au calificat 12 melodii. Jurizarea se va face, și de această dată, în mod egal, de juriul de specialiști și de public.
Juriul de specialitate al semifinalelor Eurovision 2013 România a fost alcătuit din compozitorii George Natsis, Eduard Cârcotă, Andrei Tudor, Mihai Ogășanu, Crina Mardare, criticul muzical Dana Dorian și regizorul muzical Sanda Cepraga.

 

O echipă de puști

 

Sebastian Tudor și Cristian Prăjescu

Sebastian Tudor și Cristian Prăjescu

Solistul melodiei „The best thing in life is to love” are 16 ani este elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, ca și Sebastian Tudor, colegul său de clasă, care asigură backingul vocal al melodiei, alături de compozitorul Sergiu Rudich. „Piesa pe care am înscris-o la Eurovison în acest an am compus-o cu trei ani în urmă, într-un moment de inspirație, plecând de la un fapt real de viață, se potrivea foarte bine perioadei pe care o traversam atunci. Piesa a rămas «la sertar» până când am întâlnit vocea care să i se potrivească. Când am început să lucrez cu Cristian la Lucky Dance, mi-am seama că este interpretul ideal. Pur și simplu, melodia «s-a lipit» pe vocea lui. Când am pornit în această provocare, mulți m-au luat peste picior, considerând nebunească încercarea de a ajunge la Eurovision cu o echipă formată din doi puști. Am fost criticat că sunt încă prea tineri, că vocea nu e formată. Am știut că melodia este bună, că vocea este exact ceea ce trebuie și am sperat să putem trece de emoțiile inerente momentului. Am fost primiți, însă, cu aplauze în culise după ce am cântat, ceea ce înseamnă că prestația noastră a fost la înălțime. Prezența în finala Eurovisionului reprezintă cea mai mare performanță realizată în acest domeniu de un romașcan. Am demonstrat că, dacă faci ceea ce vrei, dacă pui suflet, Dumnezeu îți dă ceea ce meriți”, a spus compozitorul Sergiu Rudich.

Cristian Prăjescu și Sergiu Rudich

Cristian Prăjescu și Sergiu Rudich

Prezența la semifinala Eurovisionului a reprezentat cel mai important moment, de până acum, al carierei lui Cristian Prăjescu. „Am fost foarte emoționat, dar emoțiile au fost constructive. Am reușit să mă conectez la importanța momentului și totul a fost foarte bine. Atmosfera din studio, din culise, totul a fost extraordinar! Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut din fața televizoarelor și care m-au votat. A fost foarte important pentru mine să știu că atâția oameni mă apreciază și că am susținerea lor”, a spus Cristian Prăjescu.

 

Votați-l pe Cristian!

 

Toți colegii de clasă ai lui Cristian și ai lui Sebastian Tudor au urmărit semifinala împreună, alături de dirigintele lor, profesorul Florin Moldovanu. În momentul în care organizatorii au dat startul televotingului, aceștia au înroșit telefoanele, trimițând SMS după SMS pentru a-l susține pe Cristian. Până să ajungă, însă, la televoting, aceștia și-au promovat colegul într-o campanie susținută, începută pe Facebook și sprijinită și de administrația locală.

Unul dintre cei mai înfocați susținători ai lui Crisian Prăjescu este chiar Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. „Vreau să mulțumesc romașcanilor, care au sunat în cascadă. Vedeam cum numărul de SMS-uri se adună în dreptul lui Cristian Prăjescu. Peste 11.000 de SMS-uri au plecat din partea mea către romașcani, pentru a-i ruga să-l susțină pe Cristian Prăjescu, cel mai tânăr candidat la această ediție a Eurovision, iar rezultatul s-a văzut la numărul de voturi”, a spus Laurențiu Dan Leoreanu. Primarul a mai spus despre reprezentantul Romanului la finala Eurovision că este frumușel, tânăr și că are o melodie frumoasă, cu șanse în finală.

Până la finala de pe 9 martie, Cristian va fi invitat să cânte piesa „The best thing in life is to love” și într-un spectacol ce va fi organizat la Colegiul Național „Roman-Vodă”, școala la care învață. „Ne dorin ca piesa să fie cunoscută de cât mai mulți romașcani, care să-l voteze pe Cristian în finală”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Național „Roman-Vodă”.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • fripturis tu 9 ani

    Peste 11.000 de SMS-uri au plecat din partea mea către romașcani, pentru a-i ruga să-l susțină pe Cristian Prăjescu, cel mai tânăr candidat la această ediție a Eurovision”, mărturisește primarul Leoreanu. – asta da campanie de imagine gratis pentru edil, am sustinut romascanii sunt pentru voi …tinerii ma vor vota ..erou roma scan