Prima paginăRoman

Unirea Basarabiei este aniversată la Roman

Dimensiune text

Colegiul Național „Roman-Vodă” va găzdui vineri, 22 martie, simpozionul județean „Basarabia, străvechi pământ românesc”.

 

 

Evenimentul este organizat de catedra de istorie a colegiului romașcan, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Neamț, Despărțământul Astra „Mihail Kogălniceanu” din Iași, Asociația Culturală „Pro Basarabia și Bucovina” Roman și Asociația „Mușatinii” din Roman. La eveniment vor fi prezenți, în calitate de invitați speciali, Areta Moșu, președinte al Despărțământului Astra, și profesorul universitar doctor Gheorghe Cliveti, de la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, directorul Institutului „A. D. Xenopol” din Iași. Sunt așteptate, de asemenea, oficialități din partea Inspectoratului Școlar Județean și reprezentanți ai administrației locale. Simpozionul va fi deschis de un spectacol de versuri recitate de membrii trupei de teatru „Gong”, după care vor urma comunicările participanților la simpozion. Un moment deosebit îl va reprezenta premierea elevilor romașcani care au participat cu cele mai bune lucrări la concursul cu tema „Basarabia – repere romașcane, istorie și realitate”.

„Ne bucurăm că am ajuns, iată, la cea de-a cincea ediție a simpozionului și că avem invitați care vin cu lucruri deosebit de interesante. Cu prilejul acestui simpozion vom pune bazele unei mici «Astre» la «Roman-Vodă», o filială a asociației culturale «Astra» din Iași”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • FELICITARI! 8 ani

    Bravo MIHAELA TANOVICI!

    Se confirma ca un Colegiu National condus cu inteligenta si fara ranchiuni de catre un profesor care stapaneste diciplina pe care a studiat-o in facultate poate deveni o unitate de invatamant emblematica la nivel national!!

    In acest mod se poate neglija ultima sincopa manageriala…fara esarfe!!!