HomeEducatie

UNICEF monitorizează copiii din Săbăoani

„Copiii invizibili” din comuna Săbăoani vor beneficia de servicii sociale pentru susținerea acestora în vederea reducerii riscului de separare de familiile lor, de abandon școlar și de scădere a actelor de violență.

 

Subproiectul „Îmbunătățirea accesului comunității locale la serviciile sociale”, parte din Proiectul UNICEF România „Sprijinirea copiilor invizibili”, a fost inițiat de Primăria Săbăoani, prin Cecilia Lucaci, coordonatorul proiectului, în colaborare cu cîteva instituții partenere: Clubul Copiilor Săbăoani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Parohia Romano-Catolică din Săbăoani și diverși agenți economici. Proiectul se va desfășura la Clubul Copiilor din Săbăoani.
Proiectul se adresează unui grup de 15 copii și părinților lor, pe o durată de șase luni. Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui centru de sprijin și consiliere pentru copiii proveniți din familiile monoparentale și cu situație materială precară. Dezvoltînd acest proiect, ne dorim să îmbunătățim modul în care sînt satisfăcute nevoile copilului în familie, îmbunătățirea calității vieții copiilor și părinților din comuna Săbăoani, aflați în dificultate economică, socială și psihologică. La acestea se adaugă acțiuni pentru organizarea timpului liber al copiilor, creșterea capacității părinților de a răspunde necesităților copiilor și creșterea implicării comunității locale în sprijinirea familiilor numeroase și monoparentale„, a precizat profesoara Maria Petruț, directoarea Clubului Copiilor din Săbăoani.

Conform proiectului, copiii vor desfășura, pe parcursul celor șase luni, cîte două ședințe lunare a cîte două ore pe zi, care vor cuprinde activități educative și recreative. La rîndul lor, părinții vor fi informați și consiliați în vederea creșterii capacității de a răspunde nevoilor copiilor. În vederea mediatizării proiectului și sprijinirii copiilor aflați în dificultate și a familiilor lor, comunitatea locală va primi pliante de informare.
De serviciile asistenților sociali au beneficiat și copiii din comunele romașcane Bîra, Bahna, Boghicea, Oniceni, Români și Tămășeni.

Comentarii

WORDPRESS: 0