Prima paginăSocial

Un șofer de 18 ani, urmărit ca-n filme

Dimensiune text

Tînărul a alimentat autoturismul la o benzinărie, dar nu a mai plătit. La trei ore după faptă, a fost văzut în trafic de polițiști, dar tînărul nu s-a lăsat prins ușor.

 

 

Un adolescent din Sagna a fost pus pe fapte mari în noaptea de 16 spre 17 aprilie. Încurajat de alcool și de teribilismul specific vîrstei, tînărul a fost protagonistul unor scene adecvate unui film de acțiune. Acesta a alimentat autoturismul pe care îl conducea, fără să plătească, a condus mai mulți kilometri cu mașina de poliție după el și a fost prins pe cîmp, abia după ce oamenii legii au alergat ca să-l ajungă.

Totul a început în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 1.15. Atunci, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Roman, care efectua serviciul de patrulare în comuna Bîra, a fost sesizată de operatorul unei stații de carburanți, cu punct de lucru în comuna Bîra, despre faptul că un tînăr necunoscut a alimentat autoturismul cu benzină în valoare de 49,79 de lei și a plecat fără a achita contravaloarea acesteia.

Polițiștii au demarat investigațiile și, în jurul orei 2.35, pe DJ 207 A, în interiorul localității Boghicea, au identificat autoturismul în trafic. Echipajul de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire persoanei aflată la volanul mașinii, însă aceasta nu a oprit. Polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului pe DJ 207 A, pe itinerarul Boghicea – Slobozia – Nistria, iar la ieșirea din satul Nistria, comuna Boghicea, către satul Osoi, comuna Sinești, județul Iași, conducătorul auto a abandonat masina și a fugit pe cîmp. Polițiștii au imobilizat respectiva persoană și au condus-o la sediul Secției de Poliție, unde a fost identificată ca fiind Ionuț L., de 18 ani, din comuna Sagna.

„Din cercetările efectuate, s-a stabilit că Ionuț L. era persoana care a alimentat autoturismul și nu a plătit contravaloarea carburantului. Întrucît tînărul prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd că avea în aerul expirat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur. Tînărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibației de alcool în sînge”, a afirmat inspector Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avînd în sînge o alcoolemie peste limita legală. Prejudiciul, în valoare de 49,79 de lei, a fost recuperat.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0