Un romașcan, șef de promoție la Academia de Poliție

HomeSocial

Un romașcan, șef de promoție la Academia de Poliție

 

Un tânăr romașcan, absolvent al promoției 2019 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, se numără printre șefii de promoție ai Academiei în acest an.

Promoția 2019 a instituției a depus jurământul de credință față de patrie sâmbătă, 20 iulie, ziua Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, martori fiind familiile acestora, prietenii, oficialități atât din țară, cât și din străinătate, precum și întreg corpul profesoral. Studenții l-au primit în onor pe reprezentantul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, pe reprezentantul Guvernului României, consilier de stat, colonel Radu Țipișcă, reprezentanți ai Statului Palestina și ai Republicii Moldova și invitați din cadrul ministerelor și instituțiilor de stat din România.

Din totalul de 570 de absolvenți ai Academiei de Poliție, 534 de ofițeri de poliție, poliție de frontieră, penitenciare, jandarmi, pompieri au strigat într-un singur glas: „Jur să respect Constituția, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect și fără părtinire legile țării (…)”. Alături de colegii lor, 16 absolvenți ai Facultății de Arhivistică au participat și ei cu emoție la acest ceremonial.

Pe baza mediei generale de absolvire la programele de studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, prin dispoziție a rectorului Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost desemnați șefi de promoție pe facultăți absolvenții: Violeta-Călina Tomoiagă, la Facultatea de Poliție; Mariana-Daniela Grad, la Facultatea de Poliție de Frontieră; Eros-Adrian Asănache, la Facultatea de Jandarmi; Denis-Petru Demetercă, la Facultatea de Pompieri; Radu Cotae, la Facultatea de Arhivistică. Șeful promoției 2019 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a fost desemnată Elena-Diana Duțulescu, de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative.

Șeful de promoție din acest an a Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este Denis-Petru Demetercă, originar din Roman. Acesta a absolvit Școala Sagna, apoi Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman. Denis Demetercă a făcut un stagiu de practică, în primul an de facultate, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, la Detașamentul de Pompieri Roman, la începutul anului 2016. Fratele lui Denis, Claudiu Alexandru, a absolvit Şcoala de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti și lucrează și el în cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Pentru rezultatele remarcabile obținute pe parcursul anilor de studii, Denis Demetercă s-a numărat printre cei șase studenți militari ai Facultății de Pompieri premiați de organizatorii evenimentului în cadrul expoziției de echipamente și soluții de apărare, securitate și aeronautică Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2018, desfășurată la Romexpo în luna mai a anului trecut.

„În urmă cu patru ani porneau la drum cu planuri mărețe, convinși fiind de alegerea lor! Toți au început cu același gând, să-și ajute semenii! Astăzi, au absolvit Facultatea de Pompieri și se enumeră printre cei peste 500 de studenți ai Academiei de Politie «A. I. Cuza», promoția 2019. Marea familie a pompierilor vă așteaptă cu nerăbdare în rândurile ei! Stagiul de pregătire pentru nobila misiune s-a încheiat, oamenii au nevoie de voi!”, a fost mesajul transmis absolvenților de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0