HomeCultural

Un romașcan la Academia Regală din Scoția

Academia Muzicală Arcadie Trofin a început anul 2013 cu brio. Elevii pregătiți de maestrul pianist Iulian Arcadie Trofin, la Budești, vor participa la câteva concursuri naționale de prestigiu, la care speră să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Noul an a adus încă o recunoaștere internațională pentru pianistul Iulian Arcadie Trofin, care a fost invitat să predea cursuri de perfecționare studenților de la Academia Regală din Scoția.

 

 

În luna februarie, cinci pianiști de la academia de muzică Arcadie Trofin vor participa la concursul „Carl Czerny”, iar în luna martie vor mai participa la încă două concursuri naționale, desfășurate la Iași: Pro Piano și Pro Artis.

Ca de fiecare dată când participăm la astfel de concursuri, ne propunem să ne clasăm cât mai sus, pentru a crește prestigiul academiei noastre. Tot ca o recunoaștere internațională, în luna februarie am fost invitat să țin câteva cursuri de perfecționare în Glasgow, la Academia Regală din Scoția. Este extrem de onorant pentru mine, având în vedere că această academie este o instituție exclusivistă, care face astfel de invitații foarte rar. Este și o dovadă a faptului că munca depusă în cadrul academiei noastre de la Budești a început să dea roade. Dacă lucrurile vor merge bine, ne gândim la o colaborare pe termen lung cu Academia din Scoția. De asemenea, din primăvară, intenționăm să reluăm seria seratelor muzicale de la Budești. Suntem foarte bucuroși că, în ultimii ani, școala noastră a căpătat tot mai multă recunoaștere internațională„, a afirmat maestrul Iulian Arcadie Trofin.

La Academia Regală din Scoția studiază și pianistul George Todică, absolvent al academiei muzicale Arcadie Trofin. La sfârșitul anului trecut, George Todică a triumfat la un prestigios concurs de pian, desfășurat la Aberdeen, Scoția.

Comentarii

WORDPRESS: 0