Prima paginăEconomie

Un profesor a deschis un atelier de confecții la Valea Ursului

Dimensiune text

Profesorul de educație fizică Bogdan Huci a lăsat școala pentru a lucra în industria textilă. Inițiativa lui a fost sprijinită de Caremil. Societatea romașcană și-a deschis puncte de lucru și în alte comune din zona Roman.

 

 

Un profesor, în vârstă de 32 de ani, de la Liceul Tehnologic din Valea Ursului, a deschis un atelier de confecții în comună. „Am deschis acest atelier de confecții cu sprijinul Caremil. În urmă cu un an și jumătate, am discutat cu patronii societății despre posibilitatea unei colaborări. Așa s-a ajuns la ideea deschiderii unui atelier de confecții la Valea Ursului”, a spus profesorul Bogdan Huci, cel care va administra atelierul de confecții.

Secția a fost deschisă în fosta cooperativă, situată în centrul satului Valea Ursului. Administratorul consideră că acest atelier este un avantaj pentru ambele părți – angajatori și salariați. „Firmele mari își doresc să vină mai aproape de angajați. În felul acesta, se câștigă timp, se elimină cheltuielile de transport, iar oamenii nu sunt nevoiți să se trezească la 4 dimineața pentru a ajunge la muncă”, a spus administratorul unității.

Spațiul atelierului a fost dotat cu 16 mașini necesare pentru efectuarea tuturor operațiilor specifice asamblării unui produs. „Clădirea în care ne vom desfășura activitatea este închiriată. Cele 16 mașini pe care vom lucra sunt luate de la Caremil. Pentru început, vom lucra cu acestea. Pe măsură ce ne vom dezvolta, va trebui să rezolvăm și această problemă. Tot de la Caremil vom primi și două femei maistru, ulterior urmând să ne formăm noi una din rândul personalului angajat”, a explicat Bogdan Huci.

Forța de muncă provine din comuna Valea Ursului. Cum în localitățile de pe cuprinsul comunei nu există nicio investiție privată în care să lucreze un număr mare de localnici, atelierul de confecție este mană cerească, în special pentru absolvenții Liceului Tehnologic din satul reședință al comunei, care s-au pregătit, în cadrul unității școlare, în domeniul industriei textile. „Oamenii sunt dornici să lucreze. Am văzut interes chiar din partea absolvenților, care au depus cereri de angajare în număr mare”, a spus tânărul întreprinzător.

Aproape 30 de femei au participat la cursuri realizate cu personal calificat și au dat probă de lucru. Dintre acestea, 20 au demonstrat că au dobândit cunoștințe și îndemânare pentru a începe lucrul. „Vom începe activitatea după sărbătorile de Paște. Dorința noastră este ca, într-un an de zile, să ne dezvoltăm în așa fel încât să putem crea noi locuri de muncă”, a spus Bogdan Huci.

Inițiativa profesorului s-a bucurat și de sprijinul autorităților locale, care au dorit să facă ceva pentru tinerii dornici de muncă.

Fabrica de confecții Caremil este cea care a deschis puncte de lucru și în alte comune, la Bălușești, Boghicea și Ruginoasa. „Caremil este printre puținele firme din Roman care și-au dezvoltat activitatea”, a spus administratorul atelierului de confecții din Valea Ursului.

Intenția patronilor Caremil Roman, de a deschide o unitate de producție la Valea Ursului, a fost făcută publică încă de anul trecut. Faptul că societatea și-a onorat promisiunea este o garanție a seriozității cu care a fost percepută atât pe piața internă, cât și externă.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • G. Badarau 8 ani

    Laudabila si curajoasa initiaativa. Felicitari investitorului si autoritatilor locale. Succes !