Prima paginăPe scurt

Un polițist romașcan a refuzat mita * La un pas de moarte după ce a căzut în fîntînă * Cu portbagajul plin de țigări și alcool

Dimensiune text

Un polițist romașcan a refuzat mita

 

Sîmbătă, un echipaj al Poliției municipiului Roman a surprins, în parcarea de lîngă magazinul Kaufland, patru bărbați care voiau să comercializeze telefoane mobile. Polițiștii i-au luat la întrebări pe cei patru și au aflat că aceștia sînt din județul Galați, iar telefoanele pe care voiau să le valorifice erau falsuri. Polițiștii i-au sancționat contravențional pe cei patru și au confiscat marfa găsită. În plus, unul dintre ei, care era șoferul grupului, a primit și o amendă pentru o abatere de la Codul Rutier. În momentul în care a văzut că polițistul îi scrie proces-verbal pentru abaterea rutieră, Aurel C. a vrut să scape de amendă și a pus 100 lei în mapa pe care polițistul scria procesul-verbal. Omul legii și-a anunțat imediat superiorii, iar lui Aurel C., în vîrstă de 32 ani, din comuna Brăhășești, județul Galați, i s-a întocmit dosar penal pentru dare de mită. Luni, dosarul penal a ajuns la Biroul Județean Anticorupție Neamț. Anchetatorii care se ocupă de caz au afirmat că numele polițistului care a refuzat mita nu poate fi dezvăluit, întrucît cercetările sînt abia la început.

 

S-au ciocnit în intersecție

 

Trei tineri au fost implicați într-un accident rutier care a avut loc luni seară, în jurul orei 21.50. Silviu A., de 21 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Bogdan Dragoș, iar la intersecția cu strada Cucutei a efectuat viraj la stînga, fără să se asigure corespunzător, și a intrat în coliziune cu un moped condus de Alexandru V., de 23 de ani, din București, care se afla în depășirea neregulamentară a autoturismului, pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător. Din accident a rezultat rănirea ușoară a lui Alexandru V., care a fost diagnosticat cu policontuzii, contuzie umăr drept și contuzie genunchi drept, și rănirea ușoară a pasagerului de pe moped, Paul T., de 24 de ani, din Roman, care a fost diagnosticat cu policontuzii, traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoștință, contuzie coloană cervicală, contuzie la umărul stîng și excoriații frontale. Conducătorul mopedului a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat că avea o concentrație de 0,6 mg/l alcool pur. Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman.

 

La un pas de moarte după ce a căzut în fîntînă

 

Un tînăr din Nisiporești se zbate între viață și moarte după ce a căzut într-o fîntînă. Luni după-amiază, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț au fost solicitate să acorde primul ajutor unui pacient în vîrstă de 32 de ani, diagnosticat cu comă de gradul III-IV și plagă occipitală prin cădere în fîntînă. El a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență Roman și, pentru că starea sa era extrem de gravă, a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. „Deocamdată, nu se cunosc împrejurările în care s-a produs accidentul. El a fost găsit de către niște persoane din sat, într-o fîntînă cu apă puțină, probabil părăsită. Cînd au ajuns cadrele medicale la fața locului, bărbatul era deja scos din fîntînă. Dacă aceasta ar fi avut mai mulltă apă, probabil bărbatul nu ar mai fi fost în viață”, a precizat medicul Letiția Damoc, coordonatorul SJA.

 

Cu portbagajul plin de țigări și alcool

 

În ziua de 24 septembrie, în jurul orei 18.25, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Roman l-a depistat, pe strada Ștefan cel Mare, din Roman, pe Paul A., de 19 ani, din comuna Tămășeni, care transporta cu un autoturism 500 pachete de țigări de proveniență Republica Ucraina și 300 litri de băuturi spirtoase, susceptibile a fi produse accizabile. Ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamț și inspectori din cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Neamț continuă verificările pentru a stabili provenința bunurilor și pentru dispunerea măsurilor legale.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0