Prima paginăRural

Un polițist a vrut să acopere o crimă

Dimensiune text

În cazul bărbatului din Iucșa care a murit legat de un copac, după ce a făcut scandal acasă la fosta soție, un polițist este cercetat pentru că ar fi încercat să acopere lipsa de profesionalism cu care a acționat în timpul cercetărilor.

 

 

La aproape două luni de când un bărbat din satul Iucșa, comuna Bozieni, a murit legat de un copac, pe numele primului polițist care a ajuns la fața locului s-a întocmit un dosar penal pentru instigare la mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.
Polițistul cercetat este agentul principal Liviu Munteanu, din cadrul Secției de Poliție Oniceni. Duminică seara, pe data de 20 ianuarie, polițistul a fost solicitat să intervină pentru a aplana un conflict la casa Erminei Palaghia. Femeia fusese vizitată de fostul soț, Vasile Fundăcescu. După ce, pe parcursul zilei, se cinstise bine, bărbatul a făcut scandal, a spart câteva geamuri, a înjurat și a amenințat în dreapta și-n stânga, astfel că, de frică, femeia a chemat ajutoare: pe soțul surorii și pe concubin.

Cei doi l-au bătut bine pe Vasile Fundăcescu, după care l-au legat de copac până la venirea polițiștilor chemați la fața locului prin apelul de urgență 112. Deși, inițial, s-a spus că bărbatul ar fi fost dezlegat de agentul principal Liviu Munteanu, după care, la câteva minute, ar fi căzut la pământ, în urma cercetărilor efectuate, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț au ajuns la concluzia că abia la o oră și jumătate de la sosirea la fața locului polițistul și-a îndreptat atenția și către Fundăcescu, care nu mai respira și nu mai avea puls. Faptele au fost descrise de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț în rechizitoriul întocmit pentru trimiterea în judecată a lui Gheorghe Corbu, de 57 ani, din Drobeta Turnu-Severin, care locuia fără forme legale în Iucșa – concubinul femeii – și Gelu Ungureanu, de 57 ani, din Roman – cumnatul fostei soții a celui decedat. Cei doi sunt acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal, urmată de moartea victimei.

Mai mult, agentul principal Munteanu ar fi sugerat să declare în fața organelor de anchetă că Fundăcescu a fost legat cu sfoară doar de mâini și, apoi, de copac, denaturând adevărul, în sensul că, în realitate, acesta fusese legat în jurul corpului – de două ori, în zona umerilor și abdomenului. Mai mult, același agent le-a indicat persoanelor prezente să declare că cercetările în interiorul imobilului s-au realizat doar pentru o scurtă perioadă, 10-15 minute, iar nu timp de peste o oră.

Acum, pe numele lui Liviu Munteanu s-a întocmit un dosar penal pentru instigare la mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Pentru că cel cercetat este polițist, cercetările vor fi efectuate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0