Prima paginăSocial

Un nou sediu pentru copiii din cadrul ASCHF-R

Un nou sediu pentru copiii din cadrul ASCHF-R

Dimensiune text

 

 

Asociația Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R) filiala Neamț se va putea muta în casă nouă, odată cu redarea în folosință a fostei grădinițe din cartierul Bălcescu. Conform primarului Lucian Micu, imobilul a fost reabilitat în această vară și va putea fi folosit pentru activitățile dedicate copiilor cu dizabilități.

„Încheiem în această lună o lucrare de investiții importantă – reabilitarea fostei grădinițe din cartierul Bălcescu. Am reușit, astfel, să salvăm o clădire ce poate primi o utilitate pentru întreaga comunitate. Așa cum am promis încă din primăvară, clădirea va fi dată în administrare Asociației Copiilor cu Handicap Fizic din România, care deține în prezent un spațiu insuficient pentru a le oferi sprijin și recuperare zecilor de copii care au probleme de mobilitate. Anul viitor vom începe lucrările de refacere și a fostului azil de pe Veronica Micle, monument istoric, pe care îl vom moderniza în așa fel încât spațiile să poată fi utilizate de membrii ONG-urilor active, practic o clădire în care se vor gândi și realiza proiecte frumoase pentru comunitate. Sper, tot în această lună, să se încheie și documentația actualizată pentru refacerea Casei Celibidache, acolo unde Consiliul Județean a obținut deja finanțare prin Compania Națională de Investiții. Treptat, cu forțe proprii, cu fonduri europene sau guvernamentale putem salva clădirile importante din oraș, iar ele să capete o utilitate pentru întreaga comunitate”, a declarat primarul Lucian Micu.

Clădirea de vizavi de Școala „Carol I” din cartierul Bălcescu a mai fost, timp de patru ani – până în 2014, sediu pentru Subsecţia de jandarmi de la Roman. ASCHF-R are la acest moment sediu într-un spațiu destul de modest de la grădinița cu program prelungit nr. 1 de pe strada Ion Creangă. Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic – România este o asociaţie de părinţi care au în îngrijire în familie un copil sau tânăr cu dizabilităţi fizice şi asociate.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0