Un nou proiect eTwinning, DiGiTaL – Digital Games Treasury and Library, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

HomeSocial

Un nou proiect eTwinning, DiGiTaL – Digital Games Treasury and Library, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman vor participa, în perioada 10 ianuarie 2023 – 10 ianuarie 2024, la activitățile noului proiect eTwinning „DiGiTaL – Digital Games Treasury and Library”. Acest proiect este o continuare a proiectului Erasmus+: 2021-1-ES01-KA220-SCH-000032557, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea KA220-SCH – Cooperation partnerships in school educations și se va derula pe noua platformă eTwinning.

Vor participa în proiect elevi și profesori din: IES Javier García Téllez (Caceres, Spain), Agrupamento de Escolas de Barcelos – Associaçao Terras Lusas (Barcelos, Portugal), Association Scientia Nova (Kavadarci, Macedonia), Colegiul Tehnic „Petru Poni” (Roman, Romania), Torbali Anadolu Lisesi (Izmir, Turkey) și Srednja škola Valpovo (Valpovo, Croația).

Obiectivele proiectului sunt de: îmbunătățire a cunoștințelor și abilităților digitale de bază pentru elevii și profesorii din școlile partenere; facilitare a învățării disciplinelor din domeniul STEM; dezvoltare a competențelor de design; creștere a gradului de cooperare și comunicare între partenerii de proiect; facilitare a schimbului cultural; îmbunătățire a competențelor de comunicare într-o limbă străină; diseminare a activităților și produselor realizate în proiect, în spațiul European.

TwinSpace aferent acestui proiect va permite interacțiunea virtuală între partenerii de proiect și un spațiu în care se desfășoară majoritatea activităților din portalul eTwinning. De asemenea, spațiul virtual va permite personalului școlii să realizeze o rețea cu școlile din spațiul European, cu ajutorul sistemului de videoconferință, forum, chat și e-mailul Twinmail. TwinSpace poate fi folosit și ca o colaborare spațiu pentru pregătirea lecțiilor de predare. Prin utilizarea documentelor Google, pregătirea materialelor didactice (adică fișe de lucru) capătă o dimensiune cu totul nouă.

„Portalul eTwinning facilitează îmbogățirea activităților de proiect într-o manieră inovatoare și interactivă, beneficiind de sprijinul tehnologiilor informației și comunicării, în vederea stimulării schimburilor între școli și instituții de învățământ preșcolare cu ajutorul mobilităților și parteneriatelor. Portalul poate fi folosit ca mijloc de a contacta partenerii de proiect, ca sală de clasă virtuală, facilitând legăturile între elevi, ca arhivă de documente, ca mijloc de diseminare a rezultatelor de proiect și de asigurare a dezvoltării durabile a proiectului”, a precizat coordonatorul proiectului, profesor Mihaela Stan.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0