Prima paginăSport

Un nou antrenor pentru echipa de handbal CSM Roman

Un nou antrenor pentru echipa de handbal CSM Roman

Dimensiune text

 

Echipa de handbal feminin CSM Roman are un nou antrenor. După înfrângerea din ultima etapă de la Cluj, miercuri, 29 martie, a avut loc o ședință de analiză a ultimelor rezultate, nesatisfăcătoare, ale echipei și, de comun acord, conducerea clubului sportiv și antrenorul Gheorghe Covaciu au decis întreruperea colaborării acestuia cu clubul din Roman, cu patru etape înainte de încheierea campionatului.

Gheorghe Covaciu

„În urma unei ședințe de analiză purtate cu domnul antrenor Gheorghe Covaciu și cu domnul primar Lucian Micu, analizând rezultatele domnului Covaciu în scurtul lui mandat, s-a ajuns la concluzia că rezultatele nu sunt cele scontate, asumate de dumnealui la momentul semnării contractului, și, cu acordul ambelor părți, domnul Covaciu și-a încheiat activitatea la noi. La valoarea lotului, echipa ar fi trebuit să se claseze între primele trei-patru din campionat. Acum suntem pe poziția a cincea a clasamentului, dar cu ajutorul unor rezultate înregistrate de alte echipe, rezultate care ne-au fost favorabile nouă. După evoluția echipei noastre și modul în care s-au prezentat jucătoarele la meciurile pe care le-am analizat – în special cele de la Galați și de la Cluj -, s-a ajuns la concluzia că trebuie să facem ceva și s-a luat această decizie”, a afirmat președintele CSM Roman, Maricel Benchea.

Până la finalul actualului sezon, echipa va fi condusă de secundul Viorel Lazăr, urmând ca pentru pregătirea următorului sezon să fie demarate discuții cu un nou tehnician. „Domnul Covaciu este cu drepturile financiare la zi, iar pentru perioada imediat următoare, cu meciurile rămase din campionat și eventualele partide de pregătire, vom desfășura activitatea cu domnul Viorel Lazăr, antrenorul secund. La finalul acestui retur, vom face o nouă analiză – a rezultatelor, precum și a componenței lotului -, iar în această discuție va intra inclusiv subiectul începerii unei colaborări cu un alt antrenor”, a mai precizat Maricel Benchea.

Viorel Lazăr

Viorel Lazăr

Patru antrenori în mai puțin de un an

Antrenorul Gheorghe Covaciu a venit la Roman la finalul lunii octombrie a anului trecut, după ce clubul i-a reziliat contractului tehnicianului macedonean Andon Boskovski, aflat la cârma echipei din vara lui 2016. La venirea lui Gheorghe Covaciu, după opt etape, CSM Roman avea doar o singură victorie pe teren și trei rezultate de egalitate în campionat, ocupând locul al zecelea în Liga Națională, iar campania europeană din Cupa EHF fusese ratată din primul tur, dublă înfrângere cu Alba Fehérvár KC. În mandatul lui Gheorghe Covaciu, echipa a înregistrat opt victorii, un rezultat de egalitate și patru înfrângeri.

 

Antrenorii echipei din Roman după promovarea în prima ligă:

aug 2004 – nov 2004Ioan Holban
nov 2004 – oct 2007Liviu Paraschiv
oct 2007 – nov 2007Ioan Gerhardt
nov 2007 – nov 2008Alexandrina Soare
nov 2008 – ian 2013Cornel Bădulescu
ian 2013 – iun 2013Dumitru Muși
iun 2013 – mai 2016Florentin Pera
mai 2016 – oct 2016Andon Boskovski
oct 2016 – martie 2017Gheorghe Covaciu
martie 2017 –Viorel Lazăr

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Sena 5 ani

    Mulțumim d-le Micu, ai făcut totul pentru ca aceasta echipa, sa se ducă pe rapa. Cred, ca același lucru se va întâmpla si la Primaria Roman.

  • Micu este un trepadus fustangiu fara o strategie nici pentru el si familia lui dar sa mai si conduca o comunitate mica fie ea si la handbal-Toscovici (doar ea conteaza pt el )dar un oras.. RUSINE!