Prima paginăNeamt

Un milion de lei kilometrul de drum

Dimensiune text

Atît costă asfaltarea unui kilometru de drum comunal. Banii ar urma să vină de la Consiliul Județean.

 

Consilierii județeni vor trebui să decidă miercuri dacă vor aloca peste trei milioane de lei din bugetul județului pentru asfaltarea a trei kilometri dintr-un drum comunal din localitatea Miron Costin, comuna  Trifești. Proiectul de hotărîre se referă la aprobarea studiului de fezabilitate aferent investiției. Refacerea și modernizarea drumului comunal DC 91, de la kilomentrul 3 plus 700 de metri pînă la kilometrul 6 plus 700 de metri, va costa în total 3.059.423 lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 2.558.002 lei. Drumul comunal 91 asigură desfășurarea traficului auto și pietonal în localitatea Miron Costin și legătura cu drumul național DN 15D Piatra Neamț – Roman. În prezent, drumul este insuficient pietruit, cu o stare tehnică necorespunzătoare, pe care se circulă cu dificultate.

Sectorul de drum propus pentru modernizare are îmbrăcămintea constituită dintr-o pietruire degradată, cu defecte specifice acestor categorii de îmbrăcăminți, ce constau din gropi, făgașe și șanțuri provocate de scurgerea apelor meteorice pe suprafața părții carosabile și nu dispune de un sistem funcțional de colectare și evacuare a apelor pluviale prin șanțuri, rigole și podețe. Documentația elaborată cuprinde soluțiile tehnice pentru realizarea lucrărilor de refacere și modernizare, avînd ca scop îmbunătățirea condițiilor de circulație, atît pentru traficul rutier, cît și pentru cel pietonal„, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărîre.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Trifestean 9 ani

    Cand naiba au avut timp cei de la Consiliul Judetean sa realizeze studiile necesare in astfel de lucrari si sa vina cu solutia asfaltarii taman acum inaintea alegerilor, cand acest drum si l-au luat in administrare abia de o saptamana ? Gogosi electorale. Pentru cei care nu cunosc acest drum , le spun ca el este mentinut la un nivel de viabilitate corespunzator circulatiei autovehiculelor de tonaj mic, mediu si mare prin grija primarului Vasile Duminica, iar cel care a scris articolul habar nu are despre ce scrie. Daca le durea sufletul de acest drum de ce nu l-au facut in urma cu 3 ani ? Consiliul Judetean are mai multi bani acum decat atunci ?