Prima paginăActualitateRoman

Un jandarm a salvat un bătrân de un tâlhar

Dimensiune text

Un bătrân a scăpat din mâinile unui agresor datorită unui jandarm care trecea prin zonă. Plutonierul Hodorogea se plimba cu familia în zona centrală a municipiului.

Un jandarm aflat în timpul liber a prins un tâlhar care buzunărea un bătrân. Sâmbătă, 15 noiembrie, în jurul orei 18.00, plutonierul Gabriel Hodorogea, din cadrul subunităţii de jandarmi Roman, fiind în timpul liber, alături de familie, în timp ce se ducea spre casă, pe strada Oituz, a auzit din apropiere strigăte de ajutor. Acesta s-a deplasat în direcţia respectivă, unde a observat că un bătrân era la pământ,întins pe spate, și se lupta să scape de un tânăr ce îl imobiliza cu genunchiul şi îl căuta prin haine.

„În momentul în care a apărut jandarmul, tânărul a smuls un obiect din buzunarul bătrânului şi a luat-o la fugă, încercând să scape printre blocuri. Subofiţerul şi-a lăsat soţia şi copilul lângă persoana agresată,  l-a urmărit pe tânăr şi, după aproximativ 15 minute, l-a prins, s-a luptat cu acesta şi a reuşit să-l imobilizeze înainte ca tânărul să apuce să fugă cu un taxi. A cerut sprijin prin numărul unic de urgenţă 112 şi l-a predat unei patrule de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Roman, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale”, a afirmat căpitanul Cătălin Rezmeriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

În timpul în care jandarmul alerga după agresor, soţia sa a rămas lângă victimă, i-a acordat primul ajutor şi a solicitat sprijinul personalului medical specializat. Bătrânul a fost condus la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Victima are 72 de ani, iar agresorul are 25 de ani. Tânărul suspect de tâlhărie a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetațean 7 ani

    Din partea mea,un mare respect pentru domnul Hodorogea. În vremuri în care nepăsarea față de seneni este un obicei,mă bucură să ştiu că încă mai există oameni adevărați.