Prima paginăSocial

Un jandarm a returnat 1.533 lei proprietarului uituc

Dimensiune text

Un jandarm din Roman a demonstrat că poartă uniforma cu respect şi că reprezintă un model de spirit civic.

 

 

Plutonierul Ioan Deliu era de serviciu, joi, 9 februarie, asigurînd paza Trezoreriei Roman. Aproape de ora prînzului, acesta a observat pe măsuţa din faţa postului de supraveghere o sumă mare de bani. Plutonierul a cerut sprijin funcţionarilor Trezoreriei, care au numărat banii şi apoi au încercat să identifice posesorul. Suma de bani – 1.533 lei – nu aparţinea nici unei persoane care lucra sau se afla în Trezorerie, astfel că lucrătorii instituţiei au trecut la verificări. În încercarea de a găsi posesorul banilor, aceştia au căutat la casierie, în evidenţa zilei respective, pentru a se vedea cine şi ce tranzacţii a efectuat.

După aproximativ 25 de minute, la Trezoreria Roman s-a prezentat Tarciziu B., de 46 de ani, din Roman, foarte agitat, şi care a întrebat dacă nu s-au găsit bani pe măsuţa din holul Trezoreriei. După verificările efectuate, s-a constatat că suma de bani îi aparţine şi i-a fost predată pe bază de proces verbal.

În ziua de 9 februarie, am fost la Trezorerie şi am efectuat o serie de tranzacţii monetare şi, cînd am ajuns la serviciu, am constatat că-mi lipseşte o sumă mare de bani. Mi-am amintit că am stat la o măsuţă la Trezorerie şi am împărţit banii pentru fiecare plată, pentru a-mi fi mai uşor cînd ajung la ghişeu. Am fugit la Trezorerie şi, după o scurtă verificare, jandarmul mi-a dat banii. Aş vrea să mulţumesc subofiţerului pentru cinstea şi corectitudinea de care a dat dovadă„, a afirmat Tarciziu B., cel care şi-a recuperat banii datorită plutonierului Ioan Deliu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0