HomeRural

Un incendiu violent a distrus 100 tone de furaje

Un bărbat din Bîra a rămas fără hrana strânsă pentru animale. Furajele au ars într-un incendiu care a fost stins cu dificultate.

 

 

Depozitul în care un bărbat avea depozitată hrana pe iarnă pentru animalele din gospodărie a luat foc, marți seară. Stingerea incendiului violent a presupus un efort comun al pompierilor care au ajuns la fața locului, dar și al mai multor cetățeni. Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman au fost alertați și au intervenit, în jurul orei 19.10, cu un ofițer, 15 subofițeri și trei autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje dintr-o gospodărie aparținând lui Dănuț P., din satul Rediu, comuna Bîra.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, flăcările se manifestau cu violență pe întreaga suprafață a depozitului. Au ars 100 de tone de furaje. Intervenția a fost foarte dificilă, având în vedere cantitatea mare de furaje extrem de combustibile. Eforturile salvatorilor s-au concentrat pe localizarea și lichidarea incendiului, reușind să împiedice propagarea flăcărilor și la alte construcții din zonă”, a afirmat maiorul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

În sprijinul pompierilor militari au intervenit autoritățile locale, șapte voluntari cu o autospecială din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bîra, cinci cetățeni și două buldoexcavatoare. Autospeciala SVSU Bîra a efectuat trei transporturi cu apă pentru alimentarea celorlalte autospeciale, iar utilajele au fost folosite pentru dislocarea furajelor din depozit.

Conform pompierilor, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, prin folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a-l genera.

Comentarii

WORDPRESS: 0