Un expert va stabili de ce se surpă ocolitoarea Roman Est

HomeSocial

Un expert va stabili de ce se surpă ocolitoarea Roman Est

 

 

Artera Roman Est a ajuns să fie un sac fără fund, autoritățile locale efectuând permanent lucrări de reparație, însă carosabilul continuă să se prăbușească. Astfel, în unele zone de pe carosabil s-au făcut și cel puțin trei reparații consecutive, însă, la scurt timp, apar din nou denivelări ce pot pune în pericol siguranța celor care se află în trafic.

Primarul Lucian Micu spune că va solicita prezența la Roman a unui expert, care să stabilească dacă problemele cu asfaltul sunt din cauza infiltrațiilor din sol sau dacă acestea se datorează modului în care s-a efectuat lucrarea. „Săptămâna trecută am intervenit și am efectuat reparații pe mai multe străzi de pe raza municipiului Roman, inclusiv pe Artera Roman Est. Însă, în ceea ce privește această stradă, am contactat un expert care va veni în această săptămână să ne spună dacă problemele care au apărut aici sunt cauzate de solul defectuos sau sunt alte vicii, pentru a ști, în funcție de această expertiză, măsurile pe care le vom lua. Vă voi ține la curent cu demersul pe care îl facem, cu rezultatul expertizei și, în funcție de aceasta, vom lua o decizie cu această arteră”, a declarat primarul Lucian Micu.

În cazul în care expertiza va reliefa faptul că problemele sunt din cauza solului, atunci responsabilitatea găsirii unei soluții revine Primăriei municipiului Roman, dar dacă se va ajunge la concluzia că lucrarea nu a respectat normele de construcție – artera va trebui să fie refăcută de constructor, pe banii săi.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0