Un elev romașcan s-a calificat la olimpiada națională de fizică

HomeSocialEducatie

Un elev romașcan s-a calificat la olimpiada națională de fizică

216 elevi din judeţul Neamţ au participat sâmbătă, 20 februarie, la faza judeţeană a olimpiadei de fizică. Dintre aceştia, 85 sunt elevi de clasa a VI-a, 46 de clasa a VII-a, 19 de clasa a VIII-a, 38 de clasa a IX-a, 19 de clasa a X-a, şapte la clasa a XI-a şi doi la clasa a XII-a. Între participanţii la faza judeţeană a olimpiadei de fizică s-au numărat 68 de elevi au fost de la şcoli şi licee din Roman şi zona Roman.

Evaluarea lucrărilor scrise s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, fiind implicaţi 45 de profesori evaluatori.

Lista elevilor din judeţul Neamţ calificaţi la olimpiada naţională de fizică include 14 nume, elevi proveniţi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş din Piatra Neamţ (12), Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ (1) şi Colegiul Naţional „Roman-Vodă” din Roman (1). Singurul elev din Roman calificat la faza naţională este George Chiriac, clasa a VII-a, elevul profesorului Romeo Merfea.

George Chiriac

George Chiriac

Aceasta este cea de-a doua participare consecutivă a lui George Chiriac la olimpiada naţională de fizică, unde, anul trecut, a obţinut medalia de bronz. La etapa naţională, George a susţinut două probe obligatorii – proba teoretică şi proba experimentală, obţinând 27,57 de puncte. George Chiriac a concurat alături de 67 de elevi din toată ţara, fiind pregătit, până la faza judeţeană, de regretatul profesor Mircea Gligor, iar pentru faza finală de profesorul Gheorghe Irimia. George Chiriac fost şi anul trecut singurul elev romaşcan calificat la faza naţională a olimpiadei de fizică.

Lista integrală a lotului judeţului Neamţ pentru olimpiada naţională de fizică o puteţi găsi pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, accesând acest link.

Comentarii

WORDPRESS: 0