Prima paginăActualitateRural

Un copil de 14 ani a fost adus în comă la spital

Dimensiune text

Un copil de 14 ani, din Săbăoani, a căzut ca secerat în faţa Primăriei Săbăoani, luni, în jurul orei 19.00. Copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, care a fost solicitat la faţa locului. La prima vedere, personalul medical i-a pus diagnosticul de comă de gradul III, de etiologie neprecizată, posibil traumatică, băiatul fiind transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Ștefan Minuţ este elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani. „Băiatul a părăsit şcoala la ora 16.00. Este un copil cu probleme de sănătate. În trecut, a fost diagnosticat cu meningită şi probabil că în urma acestei boli au rămas sechele. Este un copil bolnăvicios, dar în cursul zilei de luni nu s-a simţit rău. A fost văzut de poliţiştii de la Poliţia Locală, care au chemat salvarea. Din spusele acestora, copilul nu prezenta urme de violenţă, ci doar o zgârietură, posibil apărută în urma căzăturii”, a precizat profesoara Ioana Ciobanu, directorul adjunct al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

Ajuns la spital, Ștefan a fost supus de cadrele medicale unor investigaţii amănunţite. „Băiatul a fost adus în stare de comă post-traumatică, nu răspundea la stimuli, iar medicul neurolog a recomandat o examinare craniană prin computer tomograf. În urma investigaţiei, s-a descoperit că nu avea leziuni cerebrale. Ulterior, băiatul a fost transferat la secţia Chirurgie Infantilă. Pe parcursul zilei de astăzi (marţi, n.r.), copilul şi-a revenit şi şi-a reluat activitatea psihomotorie, dar a rămas internat, pentru supraveghere medicală”, a declarat medicul Oana Onu, director medical al Spitalului Municipal de Urgenţă din Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0