HomeSocialEducatie

Ultimul clopoţel la Școala Sanitară Posticeală Moldova

Marţi, 10 iunie, în restaurantul Parc Multiplex din Roman, s-a strigat ultima dată catalogul pentru 55 de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Moldova Roman, absolvenţi ai specializării Asistenţi Medicali Generalişti (AMG), promoţia 2011-2014. Au fost prezenţi la festivitate conducerea şcolii, cadre didactice, părinţi şi prieteni ai cursanţilor, care au trăit, împreună, bucuria încheierii unui ciclu de studiu.

Grupa AMG III A, diriginte asistent medical Elena Neagu

Grupa AMG III A, diriginte asistent medical Elena Neagu

Cei 55 de elevi au făcut parte din două grupe – AMG III A, diriginte asistent medical Elena Neagu, şi AMG III B, diriginte asistent medical Diana Florentina Rădăuceanu. Cea mai bună medie din această generaţie de absolvenţi a fost obţinută de eleva Ana Maria Ursaru, din grupa AMG III B, respectiv 9,74. Din grupa AMG III A, cea mai mare medie i-a aparţinut Ionelei Beatrice Leahu, respectiv 9,48.

„Iată-ne ajunşi la finalul celor trei ani de studiu, în care aţi obţinut rezultate deosebite la învăţătură. Felicitări tuturor, dar, în special, Anei Maria Ursaru, şefa de promoţie, care a obţinut media 9.74. Îi oferim o medalie pentru rezultatele deosebite la învăţătură, dar şi pentru comportamentul ireproşabil. Mulţumim cadrelor didactice care au pregătit aceşti elevi, dar şi celor doi secretari ai instituţiei, fără de care activitatea şcolii noastre nu se poate desfăşura la fel de bine”, a spus Petru Mircea Popovici, preşedintele Școlii Sanitare Moldova.

Grupa AMG III B, diriginte asistent medical Diana Florentina Rădăuceanu

Grupa AMG III B, diriginte asistent medical Diana Florentina Rădăuceanu

„Mulţumesc pentru această reuşită în primul rând doamnei diriginte, apoi domnilor manageri, care au pus bazele acestei şcoli, dar şi doamnelor profesoare şi domnilor secretari. Am parcurs împreună aceşti trei ani frumoşi, cu multe suişuri şi coborâşuri, dar şi cu multe satisfacţii, şi nu vom uita niciodată că în mâinile noastre se află cel mai preţios dar – viaţa – şi că orice clipă contează. Pe viitor, aş vrea să rămân în România, fiindcă nicăieri nu e mai bine ca acasă”, susţine Ana Maria Ursaru, şefa de promoţie.

Conducerea unităţii a acordat diplome de excelenţă profesorilor care au pregătit această generaţie de asistenţi medicali, inclusiv acelor profesori care au pregătit elevii care au participat la un concurs naţional de la Zalău, de unde elevii şcolii s-au întors cu rezultate deosebite, secretarilor instituţiei, precum şi lui Daniel Dumitru Tănase, administratorul tehnic al aparaturii informatice.

Cea mai bună medie din această generaţie de absolvenţi a fost obţinută de eleva Ana Maria Ursaru

Cea mai bună medie din această generaţie de absolvenţi a fost obţinută de eleva Ana Maria Ursaru

Cele două diriginte ale grupelor de absolvenţi au acordat şi ele diplome de excelenţă conducerii, precum şi cadrelor didactice. „Datorită acestor oameni deosebiţi există această şcoală. Voi, absolvenţii, trebuie să duceţi mai departe ceea ce aţi învăţat, prin ceea ce o să faceţi atunci când o să staţi lângă omul bolnav, prin empatia pe care o veţi manifesta permanent faţă de cel suferind”, a spus asistentul principal Elena Neagu, dirigente al AMG III A.

„Am auzit, în ultima perioadă, vorbindu-se despre disfuncţionalităţile din sistemul sanitar. Nu trebuie să căutăm cauze, ci să găsim soluţii. După mine, soluţia ar fi să muncim cu profesionalism şi dăruire. Prin actul medical şi prin relaţia pe care o avem cu pacientul, avem satisfacţia că putem salva vieţi şi putem îmbunătăţi calitatea vieţii. Vă doresc mult succes şi vă doresc să devenim colegi!”, a transmis absolvenţilor asistentul medical Diana Rădăuceanu, diriginte AMG III B.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • mama omida 8 ani ago

    ei,ei,ei…mare noroc cu cei doi secretari..cine nu-i cunoasteee!!!!

  • romascan 8 ani ago

    intrebarea este cati dintre ei vor munci in romania,cati vor putea lua nota peste sapte ca sa ocupe un loc de munca in spital,,,s-a vazut clar la examenul din primavara ptr. ocuparea locurilor libere de asistenti din spital,ca nu au fost instare sa i-a note de trecere,predominand 2 -3-4 si pe ici pe colo cate un 4 sau 5,,mie nu imi inspira incredere pregatirea lor ,,extraordinara,,,da cred in pregatirea asistentilor din cadrul universitatii de medicina,licentiati cu 4 ani de studiu si acelor din scolile postliceale sanitare de stat tot din centre universitare ,acestia sunt cu adevarat pregatiti sa fie asistenti.

  • diana 8 ani ago

    Sunt multi elevi care au ocupat un post in spital de la acesta scoala. Iar anul acesta s-au angajat mai multi elevi ai acestei scoli, chiar si la ultimul examen a ocupat un post de asistent medical la psihiatrie Roman tot o eleva a acestei scoli. Deci, rezultatele se vad. Mult succes tuturor absolventilor!