Prima paginăSanatateEducatie

Ultimul clopoțel la Școala Postliceală Sanitară „Moldova”

Dimensiune text

Cursul festiv al promoției 2015 din cadrul  Școlii Postliceale Sanitare „Moldova” a fost organizat în sala Amfiteatru a restaurantului Parc Multiplex. 

Conducerea școlii, cadrele didactice și cei 243 de absolvenți de la specializările asistent medical de farmacie și asistent medical generalist (AMG), au participat, pe 3 iunie, la cursul festiv al promoției Școlii Postliceale Sanitare „Moldova”.

scsanitara 3În deschiderea festivității, președintele fondator al școlii, Petru Mircea Popovici, a amintit elevilor că acesta este un an jubiliar pentru școală, deoarece împlinește 20 de ani de la înființare, iar aceasta a fost cea de-a 18-a promoție. „Le-am urat absolvenților mult succes în viață și spor la pregătirea pentru ultimul examen pe care îl au de susținut. În timpul acestor trei ani, ne-am străduit să le arătăm importanța meseriei pe care și-au ales-o și cum trebuie să procedeze pentru a veni în sprijinul omului bolnav, ca să îl facă sănătos, iar pe viitorii farmaciști i-am învățat că trebuie să aibă o atitudine respectuoasă, civilizată față de clienți”, a afirmat președintele școlii postliceale.

Directorul școlii, profesorul Olga Diaconu, le-a transmis absolvenților că meseria este brățară de aur, iar acolo unde se vor duce să profeseze trebuie să facă mereu cinste școlii. ”Cu mare emoție, am participat la cea de-a 18-a festivitate de absolvire. Le-am transmis elevilor multă sănătate și succes la examenele care vor să vină. Sper că ceea ce au învățat la noi la școală vor transpune la locul lor de muncă. Fiind în această școală de 20 de ani, știu că elevii noștri au făcut întotdeauna cinste școlii, acolo unde s-au dus, și sper ca absolvenții de anul acesta să ducă ștafeta mai departe și chiar să obțină rezultate mai bune”, a spus profesorul Olga Diaconu.

Diriginții claselor, modele demne de urmat

Sfatul pe care l-au primit absolvenții Școlii Postliceale „Moldova” de la vicepreședintele Mariana Buga a fost să urmeze în carieră modelul diriginților pe care i-au avut.

”Le urez viitorilor absolvenți ca acolo unde merg și unde ne promovează să fie ascultători, să aibă un comportament demn și să fie apropiați de bolnavi. Le doresc asistenților medicali de farmacie să urmeze exemplul doamnei diriginte, farmacist Delia Iancu, care este un bun profesionist, dar și un bun profesor. La fel le doresc și asistenților medicali generaliști, să urmeze exemplu dirigintei Diana Rădăuceanu, care este un exemplu atât ca profesor, cât și ca om al societății”, a transmis vicepreședintei școlii postliceale.

Cu atât mai multe au fost emoțiile pentru farmacist Delia Iancu, dirigintele asistenților medicali de farmacie, întrucât aceasta a fost prima ei promoție în calitate de diriginte. „Cu multe emoții, am fost alături de elevii mei la această festivitate. Am avut o promoție foarte bună. Am fost uimită că mulți elevi cu facultăți au ales să vină să studieze în cadrul școlii noastre, iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor”, a precizat Delia Iancu.

Absolvente de facultate, acum absolventele școlii postliceale

scsanitara 2Cele mai bune eleve din această generație de asistenți medicali de farmacie, Isabela Dumea și Andreea Cozma, sunt foste studente la economie și la comunicare. ”Nici nu știu când au trecut acești trei ani. Am ales să urmăm cursurile acestei școli, în primul rând pentru că a fost dificil să găsim un loc de muncă în domeniul în care am studiat anterior, dar și pentru că domeniul în care o să activăm ni s-a părut foarte curat, iar viitorul loc de muncă va fi foarte apropiat de clienți”, mărturisește Isabela Dumea. „Doream o schimbare și am considerat că meseria de asistent de farmacie este una care mi se potrivește mai bine. A fost mai greu la început, dar cu ajutorul doamnei diriginte, care ne-a explicat foarte bine toate noțiunile, am reușit să înțelegem. Ne-a ajutat și faptul că școala ne-a acordat, încă din primul an, reducere la taxa de școlarizare”, susține Andreea Cozma.

Șefa de promoție, scutită integral de taxa de școlarizare

scsanitara 4Anul acesta, eleva cu rezultatele cele mai bune dintre asistenții medicali generaliști a fost Mădălina Popescu, care a beneficiat de scutirea integrală de la plata taxei de școlizare. În cadrul cursului festiv, aceasta a înmânat cheia unui elev din anul II, care, la rândul lui, este cel mai bun la învățătură din generația sa.

”Faptul că mă aflu astăzi aici se datorează ambiției și dorinței mele de a ajuta bolnavii și de a-i salva, dar și părinților mei, conducerii școlii, profesorilor, și, nu în ultimul rând, doamnei diriginte. Nu uităm nicio clipă că în mâinile noastre se află cel mai prețios dar – viața, și că fiecare secundă contează”, spune șefa de promoție Mădălina Popescu.

„Vă felicit pentru că ați ales acestă frumoasă profesie. Am văzut în voi determinare, motivație, competiție, iar aceastea sunt elemente care vă vor urca pe culmile performanței. Vă doresc să atingeți performanța în sistemul sanitar și să avem o colaborare frumoasă, când vom fi colegi”, a fost mesajul transmis de asistentul medical principal Diana Rădăuceanu, dirigintele asistenților medicali generaliști din anul III.

Ionela Iulia Pal, șefa clasei AMG IIIA: „Absolvind această școală, am înțeles că asistentul medical este puntea de legătură între medic și pacient. A sosit momentul în care trebuie să punem în practică toate cunoștințele acumulate pe băncile acestei școli”.

Alina Ivancea, șefa clasei AMG IIIB: ”Este o mare bucurie să știi că îl poți ajuta pe cel aflat în suferință. Școala Postliceală Sanitară Moldova este o școală de valori, cu oameni de valoare, care pun suflet pentru a crea generații care să îmbunătățească sistemul sanitar și calitatea vieții umane”.

Gabriela Perca: ”Mulțumim conducerii, cadrelor didactice, secretarilor și doamnei diriginte, pentru sprijin, efort, răbdare și dragoste. Vom face cinste școlii și nu îi vom dezamăgi”. 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0