HomeEducatie

Ultimii absolvenți au intrat la liceu

105 absolvenți de gimnaziu din județul Neamț au prins, vineri, ultimul tren spre liceu, în cadrul celei de-a treia etape de repartizare din 2012. Aceștia au fost repartizați vineri, 7 septembrie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, în baza cererilor de înscriere completate la școala pe care au absolvit-o.

 

Cei mai mulți dintre elevii repartizați fac parte dintre absolvenții care și-au definitivat situația școlară după încheierea corigențelor sau care, dintr-un motiv sau altul, nu au participat la nici una din cele două sesiuni anterioare de repartizare. Ultimii liceeni din județ au avut de unde alege, întrucît oferta i-a depășit numeric, în județ fiind mai bine de 200 de locuri libere. „Am încercat să rezolvăm toate aceste situații în favoarea elevilor, repartizîndu-i la liceele și la specializările pe care le-au dorit, chiar cu riscul de a depăși puțin numărul elevilor dintr-o clasă. Este mai important ca acești elevi să fie în școală, chiar dacă avem 30 de elevi în clasă, decît să fie în situația de a abandona școala. Cei mai mulți au optat pentru școli aflate în comună sau aflate foarte aproape de domiciliul lor„, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu.

Liceele care au primit absolvenți pe ultima sută de metri sînt Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiulu Tehnic „Danubiana”, Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, Liceul Tehnologic Valea Ursului, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, dar și liceele Petricani, Roznov sau liceele tehnologice din Piatra Neamț și Tîrgu Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0