Prima paginăSocialEducatie

Ultima strigare pentru liceul la seral sau fără frecvenţă

Dimensiune text

Înscrierile se pot face până la sfârşitul lunii august.

Persoanele care au trecut cu mult de vârsta tinereţii, dar şi cele care au fost exmatriculate sau din diferite motive au abandonat cursurile liceale se pot înscrie la liceu, la clasele de seral sau la cele de frecvenţă redusă. La clasele de seral sau frecvenţă redusă se pot înscrie toţi cei care doresc să îşi continue studiile. În această categorie sunt incluşi foştii elevi repetenţi, exmatriculaţi cu drept de înscriere, iar reînmatricularea lor se poate face pe cel mult doi ani şcolari. Înscrierile se pot face până la 1 septembrie 2013.

În Roman, astfel de cursuri organizează Colegiul Tehnic „Danubiana” şi Colegiul Tehnic „Petru Poni”. Pentru frecvenţă redusă sunt 28 de locuri la Colegiul Tehnic „Danubiana”, clasa a IX-a, pentru domeniul de pregătire matematică – informatică. Cursurile din această categorie se adresează absolvenţilor de gimnaziu. Absolvenţii cursului inferior de liceu, ai şcolilor profesionale sau ai anului de completare se pot înscrie la seral, în clasa a XII-a rută progresivă, pentru domeniul de pregătire industrie alimentară şi industrie textilă şi pielărie, la Colegiul Tehnic „Danubiana”, şi pentru tehnieni electrotehnişti, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”. Aceasta este singura formă de şcolarizare care mai merge pe ruta progresivă, prin care îşi pot finaliza studile liceale absolvenţii de şcoli profesionale sau an de completare.

Dosarele de înscriere pentru admiterea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă trebuie să conţină cererea de înscriere, care se obţine de la secretariatul unităţii de învăţământ, certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, în copii legalizate, carte de identitate în copie xerox, foaie matricolă pentru clasele V-VIII. De asemenea, absolvenţii trebuie să prezinte certificat de echivalare a examenului de capacitate, dacă provin din promoţiile anterioare anului 2009, certificat de promovare a testelor naţionale sau adeverinţă cu notele şi media generală obţionute la Evaluarea Naţională sau la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, dacă au absolvit după anul 2009.

La cursurile pentru clasa a IX-a se pot înscrie inclusiv absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut examenele naţionale, însă aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere după distribuirea celor care au participat şi au promovat testele naţionale de la finalul clasei a VIII-a.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Am 40 ani.Am facet scoala complementary de croitorie 2 ani,si as dori sant stiu daca pot termina liceul last fara frecventa.Va rog sa ma informati.

  • Buna am 40 de ani an terminat 8 clase su a.si dori sa ma anscriu la seral pentru a termina 10 clase se poate?

  • Nu am terminat clasa a opta si asi vrea sa o termin asi putea sa ma inscriu la liceul asta?

  • Condrut Cristian 4 ani

    buna ma numesc condrut cristian am 18 ani am terminat 8 clase si vreau satiu daca ma pot inscrie pentru a termina 10 clase