Prima paginăActualitateRural

UCISĂ „DIN SENIN”, ÎN PRIMA ZI DE PAŞTI

UCISĂ „DIN SENIN”, ÎN PRIMA ZI DE PAŞTI

Dimensiune text

 

ucisaO tânără de 29 de ani, din Tămăşeni, a fost ucisă cu sânge rece chiar în prima zi de Paşti, pe când se întorcea de la biserică, de la slujbă. Motivul este necunoscut în acest moment. Cel despre care martorii spun că l-au văzut când a înjunghiat-o mortal pe femeie a fost prins şi este acum reţinut.

Totul s-a petrecut duminică, în jurul prânzului, în comuna Tămăşeni. Din informaţiile noastre, femeia, mamă a doi copii, a fost la slujba din prima zi de Paşti, la biserică, împreună cu soacra sa. După slujbă, cele două femei au mers acasă, la domiciliul soacrei. Cumnatul victimei a înjunghiat-o pe femeie imediat ce aceasta a intrat pe uşă.

„Ajunsă acasă la soacra ei, împreună cu aceasta, victima, fără motiv şi fără să prevadă ceea ce urma, a fost înjunghiată de către cumnatul ei. Acesta a lovit-o cu cuţitul în spate”, a declarat procuror Virgil Cornea, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

O ambulanţă a fost chemată să intervină pentru a-i salva viaţa femeii. Din păcate, la sosirea medicilor salvatori, victima se afla în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Conform celor care au intervenit, femeia avea o plagă înjunghiată în regiunea toracelui stâng – dorsal.

Procurorii au mers la faţa locului pentru a înţelege cum s-a putut produce o asemenea tragedie. Primele semnale arată că femeia a fost înjunghiată de cumnatul ei, care, din cele constatate până acum, are afecţiuni psihice.

„Cumnatul femeii, de 25-26 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar luni – 28 martie – ajunge în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. El va fi supus unei expertize psihiatrice. Nu a avut antecedente. Nu cunoaştem, la această oră, care este situaţia sa medicală, numai medicii care l-au consultat pot spune dacă prezintă sau nu pericol. Bărbatul suferă de un retard mintal, atestat de documente, şi este încadrat cu grad de handicap, dar nu avem, la această oră, mai multe amănunte. Vom aştepta expertiza. Până atunci, acesta este cercetat pentru omor”, a mai declarat procuror Virgil Cornea, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

În urma expertizei, dacă se va stabili că bărbatul nu avea discernământ la momentul săvârşirii faptei – atunci va fi internat într-o unitate medical specializată. Dacă se va stabili că acesta a ştiut clar ce a făcut, atunci va fi trimis în judecată şi pedepsit conform legilor.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0