Prima paginăActualitate

Trusoul minim de școală trece de 300 de lei

Dimensiune text

A mai rămas mai puțin de o lună de zile pînă la prima zi de școală și, dacă elevii se bucură de ultimile zile de vacanță, părinții își fac griji deja pentru „trusoul” școlarilor. Cu atît mai mult în cazul școlarilor care sînt la început de drum și acum își cumpără pentru prima dată toate accesoriile obligatorii statutului de elev. Lucrurile necesare pentru școală scot din buzunarul părinților cel puțin 300 de lei pentru fiecare copil.

 

Pentru ghiozdane, prețurile încep de la 20 de lei. Un ghiozdan cu desene reprezentînd personaje celebre din desene animate sau din filme poate costa între 35 și 65 de lei, iar dacă țineți neapărat la un ghiozdan „cu licență”, cu Lightning McQueen sau Hannah Montana trebuie să scoateți din buzunar între 120 și 190 de lei. Ce-i drept, ghiozdanul are bretele late pentru umăr, dublate cu burete și este întărit astfel încît să țină drept spatele copilului. Cu prețuri între 40 și 65 de lei se pot cumpăra trolere pentru școală, de asemenea cu imagini din desena animate, dar care, judecînd după dimensiune, cu greu și-ar putea găsi loc într-un pupitru la școală.

În ghiozdan este obligatoriu să se afle un penar. Prețurile încep de la 15 lei, pentru un penar simplu, neechipat, și pot ajunge pînă la 65 de lei pentru un penar, cu licență, în care copilul să aibă creioane, creioane colorate, carioci, pixuri, riglă și gume de șters. Indiferent dacă optați pentru penarul simplu sau cel echipat, trebuie să cumpărați și un stilou. De la 8 lei pînă aproape de 40 de lei, în funcție de firmă, de model, de culoare.

Dacă pentru rechizite cei mai mulți dintre părinți așteaptă primele zile de școală pentru a cumpăra caiete după recomandările profesorilor și învățătorilor, din trusoul pentru prima zi de școală nu poate lipsi uniforma, care este obligatorie în toate școlile pentru clasele mici. Clasica uniformă pepit cu guleraș alb și șorțuleț albastru pentru fetițe costă 30 de lei, iar sarafanele costă între 40 și 55 de lei, în funcție de magazin și de model. Cămășuțele asortate la sarafan costă de la 13 la 45 de lei, de asemenea în funcție de model și de magazin. Cheltuielile pentru băieți sînt ceva mai mari. Un costum cu pantalon și sacou costă începînd de la 85 de lei și, în funcție de material, poate costa și 170 de lei. Prețul cămășilor pentru băieți începe de la 27 de lei și poate trece de 50 de lei, în funcție de mărime și de material. Obligatoriu este un costum pentru ora de sport, al cărui preț începe de la 60 de lei și poate trece și de 200 de lei, în cazul unuia de firmă. Obligatorie este și o pereche de pantofi, atît pentru fete, cît și pentru băieți, dar și o pereche de încălțăminte sport și un săculeț pentru echipamentul sportiv, cu prețuri începînd de la cîteva zeci de lei. Trăgînd linie, trusoul minim, fără a include și caietele și consumabilele necesare trece de 300 de lei, limita maximă fiind stabilită doar de preferințele și posibilitățile financiare ale părinților.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0