Trupa de Teatru „Dan Alecsandrescu” caută actori

HomeSocial

Trupa de Teatru „Dan Alecsandrescu” caută actori

 

teatru omul care a vazut moarteaAi 14 sau 90 de ani şi vrei să faci teatru? Nicio problemă, pentru că Trupa de Teatru „Dan Alecsandrescu” din Roman caută oameni pasionaţi şi iubitori ai artei de pe şi din spatele scenei.

Trupa de Teatru „Dan Alecsandrescu” are cea mai longevivă existenţă, încă de pe vremea comunismului, iar talentul celor care, mai mult din pasiune, joacă în piesele puse în scenă de regizorul Radu Vatavu este recunoscut şi acum la nivel naţional. De mai bine de cinci ani, actorii trupei dau reprezentanţii fără bilet la Casa de Cultură, iar de mai bine de un an joacă la Cercul Militar. Aşa că, pentru noua stagiune, iubitorii de teatru, fete sau băieţi, sunt aşteptaţi să se „înroleze” pentru a face spectacol în faţa publicului. „Pentru persoanele care au trac, căutăm oameni care să stea în «spatele» scenei, sunetişti sau luminişti sau oameni care să dea o mână de ajutor la garderobă sau la decoruri”, spune Cristian Foghel, zis Neamţu’, cel care a preluat de la tatăl său această pasiune şi nu a mai părăsit-o.

Pentru perioada care urmează, se lucrează acum la „Tango, monsieur”, o comedie semnată de Aldo lo Castro, şi se pregăteşte şi „D’ale Carnavalului”, a lui I.L. Caragiale.

Este de precizat faptul că actorii nu sunt remuneraţi pentru prestaţia lor – intrarea la spectacolele din Roman fiind gratuite, dar primesc premii peste tot în ţară, iar o şansă o reprezintă evoluţia ca rampă de lansare pentru unii din membrii trupei. Un exemplu în acest sens îl reprezintă actriţa romaşcană Ioana Cojocărescu, care a dat examenul de admitere la Facultatea de Teatru şi Televiziune Cluj, în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, şi a fost admisă.

Teatrul „Dan Alecsandrescu” se va întoarce pe scenă pe 3 octombrie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0