Trendul primăverii 2012: Mărțișoarele lucrate manual

Comercianții ambulanți care vînd mărțișoare au schimbat culoarea orașului. Fiecare vînzător a venit cu o noutate față de anul trecut, pentru a atrage cît mai mulți clienți: de la formă și materiale, la prezentare și expunere. Și prețurile sînt altele față de primăvara trecută, între 1 și 10 lei.

 

 

În schimb, cumpărătorii sînt aceiași: copii și tineri, bărbați și femei cu preocupări diverse, chiar fețe bisericești. Cele mai căutate mărțișoare sînt cele confecționate numai din tradiționalul fir alb și roșu. „Mărțișoarele croșetate s-au vîndut întotdeauna cel mai bine. Sînt apreciate de toți, chiar și cei care nu cumpără, nu doar pentru că la confecționarea lor se consumă timp, dar par mici opere de artă. Cred că atracția acestui an sînt brățările croșetate„, a spus unul dintre comercianți.

Comercianții speră ca, în aceste zile, să-și scoată toate cheltuielile pe care le-au făcut. „Am cumpărat mărțișoarele. Ca să le aducem la vînzare, a trebuit să muncim pentru fiecare mărțișor în parte: să-i punem firul, să-l punem pe fiecare în folie, să capsăm fiecare punguță. E o muncă migăloasă, pe care o facem constant, de cîțiva ani. Dacă reușim să le vindem, atunci efortul a fost răsplătit„, spune un alt comerciant.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!