Prima paginăReligie

Trei zile de sărbătoare la Pildeşti

Dimensiune text

Fiii satului se reunesc la hramul bisericii Adormirea Maicii Domnului, urmat de petreceri în familii. Viceprimarul a delimitat biserica de politică.

 

Vineri, 15 august, locuitorii satului Pildeşti, din comuna Cordun, vor sărbători hramul bisericii Adormirea Maicii Domnului, ocazie de a se reuni în familie cu rude şi prieteni. Marele eveniment religios împărtăşit de toată comunitatea reuneşte fiii satului, unii dintre ei făcând efortul de a străbate mii de kilometri pentru a participa la slujba solemnă şi de a fi alături de cei dragi. Autorităţile locale sunt alături de localnici prin organizarea unor spectacole, a bâlciului anual şi a unui mic concert. „Nu avem resurse pentru a da amploare acestui eveniment, aşa cum se obişnuieşte la ziua comunelor, dar marcăm cum se cuvine, cu tot respectul, sărbătoarea spirituală, urmată, conform tradiţiei, de câteva zile de petrecere. Am asigurat condiţii ca pe imaşul satului să poată fi amenajat bâlciul, cu instalaţii de distracţie, unde vin şi vânzători ambulanţi. O formaţie de la Piatra Neamţ şi cunoscutul interpret Ștefan Enăşel vor asigura buna dispoziţie a iubitorilor de muzică şi dansuri populare”, a declarat Adrian Ciobanu, viceprimarul comunei Cordun.

Petrecerea va ţine trei zile şi trei nopţi, localnicii adunând amintiri despre care vor povesti până la următoarea revedere. Surpriza din acest an este aceea că administraţia locală nu a invitat nici o autoritate judeţeană ori lider politic, cum se practică. „Nu am considerat că este binevenită o baie de mulţime, deoarece este, în primul rând, un eveniment religios şi nu e bine să amestecăm politica şi biserica sau pe Dumnezeu cu dracul”, a dorit să precizeze viceprimarul comunei Cordun.

COMENTARII

WORDPRESS: 0