Trei persoane amendate pentru cules ilegal de trufe negre

HomeActualitate

Trei persoane amendate pentru cules ilegal de trufe negre

Joi, 9 septembrie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional, informează IPJ Neamț. Astfel, polițiștii au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Oniceni, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 15D. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit 2,580 de kilograme de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație.

Totodată, în cursul aceleiași zile, în pădurea Budeşti, au fost depistați, în flagrant delict, doi bărbați de 41, respectiv 44 de ani, din Bicaz și Pângărați, în timp ce recoltau trufe negre cu ajutorul a patru câini, asupra acestora fiind descoperită cantitatea de 0,705 kilograme de trufe negre.

„Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 R. privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum total de 13.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0