Trecerile de pietoni din Roman, marcate cu mesaje de atenționare

HomeSocial

Trecerile de pietoni din Roman, marcate cu mesaje de atenționare

 

 

„Asigură-te înainte de a traversa!” sau „Ia-ți copilul de mână” sunt doar câteva din mesajele de atenționare care au fost marcate pe trecerile de pietoni din municipiul Roman. Reprezentanții administrației publice locale spun că această idee vine pentru a-i determina pe pietoni să acorde mai mare atenție în momentul în care traversează arterele din oraș. Primarul Lucian Micu spune că aceste mesaje vor fi marcate și pe trecerile de pietoni din zona unităților de învățământ.

„Mă preocupă siguranța cetățenilor, în special cea a copiilor noștri. Orașul nostru este traversat de E85, fiind tranzitat și de șoferi din alte localități, care poate nu sunt obișnuiți cu traficul din oraș și nu cunosc locurile special amenajate pentru trecerea pietonilor. Astfel, am decis să marcăm aceste treceri cu vopsea specială – pentru a-i atenționa pe șoferi, dar și cu câteva atenționări pentru pietoni de a fi atenți la traversare. Poate suntem prinși cu gândurile noastre, dar este important să fim atenți la traficul din ce în ce mai aglomerat, fie că suntem șoferi, fie că suntem pietoni. Vom marca cu atenționări trecerile de pietoni de pe E85, dar și din preajma instituțiilor de învățământ. Sunt măsuri pe care le luăm pentru a le oferi cetățenilor siguranță și pentru a transforma comunitatea noastră într-un oraș civilizat și dezvoltat”, a scris primarul Lucian Micu pe pagina sa de socializare.

Tot în ceea ce privește semnalizarea rutieră, din acest an în Roman au fost montate primele pavele tactile și au fost montate sisteme de alertă sonoră la semafoarele din centrul orașului, o măsură pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0