Prima paginăSocial

Treceri la nivel cu calea ferată din județul Neamț, modernizate cu bani europeni

Treceri la nivel cu calea ferată din județul Neamț, modernizate cu bani europeni

Dimensiune text

 

Mai multe treceri la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale din județul Neamț urmează a fi modernizate cu fonduri europene, în următorii doi ani.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat miercuri, 13 noiembrie, că a semnat contractul aferent proiectului „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” cu firma Vesta Investment SRL, proiectul ce are ca scop creșterea siguranței rutiere pentru 246 de treceri la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale, până la sfârșitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei și are ca durată de implementare 24 de luni.

Conform listei CNAIR, în cadrul Direcției Regionale de Drumul și Poduri Iași, pe sectorul Secției de Drumuri Naționale Piatra Neamț, urmează a fi modernizate patru treceri la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale: pe DN 12C km 39+900m (două benzi), pe DN 12C km 47+531m (două benzi), pe DN 15B km 61+460m (două benzi) și pe DN 15D km 43+465 (două benzi).

„Acest proiect constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată și presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator). Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată”, precizează reprezentanții CNAIR.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 15% contribuție proprie).

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0