Trecerea la nivel cu calea ferată spre Iași, dată în administrarea Ministerului Transporturilor pentru construirea unei pasarele

HomeSocial

Trecerea la nivel cu calea ferată spre Iași, dată în administrarea Ministerului Transporturilor pentru construirea unei pasarele

 

Consilierii locali romașcani vor dezbate, în ședința ordinară de vineri, 7 februarie, un proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii în administrarea Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a sectorului din DN2 din zona trecerii la nivel cu calea ferată km 332+961, aflat în intravilanul municipiului Roman.

Proiectul survine după ce autoritățile locale și centrale s-au pus de acord asupra găsirii unei soluții pentru eliminarea dificultăților întâmpinate de șoferi pe acest sector din DN 2 – E 85, în condițiile în care reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată s-a dovedit a fi o variantă mai greu de pus în practică. Astfel, CNAIR urmează a construi o pasarelă pe E85, peste calea ferată.

„Segmentul din DN2 (E85) din zona trecerii la nivel cu calea ferată km. 332+961, situat în intravilanul Municipiului Roman se află în proprietatea publică a statului român și în administrarea Municipiului Roman. Trecerea la nivel este realizată peste trei linii de cale ferată din care una este publică, iar celelalte două sunt linii ferate industriale și sunt private. Dificultățile administrative și tehnice fac ca întreținerea liniilor ferate de către cei trei deținători să fie greu de realizat. Acest lucru generează un disconfort major în traficul rutier. Pentru a putea fluidiza circulația rutieră, CNAIR intenționează să realizeze un pasaj peste calea ferată pe sectorul din DN2 (E85) din zona trecerii la nivel cu calea ferată km 332+961, situat în Municipiul Roman. Este necesară transmiterea administrării către CNAIR, a sectorului din DN2 din zona trecerii la nivel cu calea ferată km 332+961, pe perioada proiectării și execuției lucrărilor la acest pasaj. Propunem Consiliului Local să aprobe trecerea în administrarea directă a CNAIR a sectorului de drum DN2, aflat actualmente în administrarea Municipiului Roman”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut vineri de consilierii locali.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • alexvas 3 ani ago

    Cati ani asteptam asta???

  • Cristian 3 ani ago

    O alta „realizare” a tandemului Micu-Leoreanu! Felicitari! Meritati votul romascanilor pt. o noua legislatura!