Prima paginăSocial

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe E85, reparată provizoriu. Reparații capitale, programate din primăvară

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe E85, reparată provizoriu. Reparații capitale, programate din primăvară

Dimensiune text

 

 

În acest weekend s-au efectuat lucrări de reparații la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Ștefan cel Mare – E 85, la ieșirea din Roman spre Iași, după ce proprietarii celor trei linii de la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din oraș înspre Iași au primit aviz favorabil din partea Serviciului de Poliție Rutieră pentru aceste lucrări.

„Ieri, la ora 14.00, s-au încheiat lucrările de reparații curente ale celor trei linii de cale ferată. S-a acționat sâmbătă și duminică, pe câte un sens de mers, cu trafic restricționat. Față de reparațiile anterioare, proprietarii acestor linii au luat în serios această activitate de reparație și s-a făcut cu mult mai multă răspundere decât data trecută. Am fost prezent și eu la fața locului. Foarte multe dintre materialele care cedaseră pe parcursul exploatării acestor pasaje de trecere au fost înlocuite cu elemente noi, acele șuruburi mari de susținere a straiului, au fost înlocuite într-un număr destul de mare. Fac precizarea că această intervenție este doar una provizorie, pentru a putea depăși această iarnă”, a declarat primarul Lucian Micu în conferința de presă de luni, 26 noiembrie.

Citește și:   O nouă dezinsecție cu avionul în Roman, programată pentru vineri dimineață

Acesta a mai precizată că în zonă se intenționează renunțarea la două dintre cele trei linii de cale ferată și introducerea unui sistem de macazuri, lucrări care ar urma să se desfășoare din primăvară. „Deja încep să ne vină acordurile de la firmele care utilizează și sunt proprietare ale acestor linii, în care își asumă cota parte din cheltuieli pentru realizarea acelui proiect pe care eu l-a propus, în sensul de a renunța la două dintre liniile care traversează DN 2 – E 85 și de a veni doar la o singură linie. Am vorbit cu colegii de la Direcția Tehnică pentru a mai purta cel puțin o discuție în acest an, cu toți proprietarii și utilizatorii acestor linii de cale ferată, cu date concrete, în momentul în care avem soluția tehnică de la proiectant. Ulterior, urmează ca, pe parcursul iernii, să obținem toate avizele și aprobările necesare pentru această soluție tehnică și, ulterior, din primăvară, să trecem efectiv la realizarea acestor lucrări”, a mai declarat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0