HomeNeamt

Transportul animalelor, interzis pe timp de caniculă

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Neamț (DSVSA) recomandă crescătorilor și proprietarilor de animale să ia măsuri speciale pentru a asigura bunăstarea și sănătatea animalelor.

 

Astfel, este interzis transportul animalelor în scop comercial sau alte scopuri, între orele 11-19, precum și pășunatul sau folosirea lor la diverse munci. Proprietarii de animale trebuie să adapteze programele de acțiuni sanitare veterinare obligatorii, astfel încît să nu producă un stres suplimentar animalelor. De asemenea, sursele de apă trebuie controlate pentru a se stabili dacă nu sînt contaminate.

Proprietarii și deținătorii de animale au următoarele obligații: de a respecta măsurile dispuse de autoritățile veterinare; de a lua măsurile pentru protejarea animalelor de stresul termic asociat acestei perioade; de a asigura animalelor în permanență apă potabilă și la o temperatură adecvată pentru adăpare; de a ține animalele în adăposturi corespunzătoare în intervalul orar recomandat; de a asigura animalelor hrană – aceasta va fi asigurată în cantități mai mici decît cele normale, iar frecvența de administrare va fi mai mare; de a uda animele cu apă la intervale regulate, pentru a favoriza evaporarea și reducerea temperaturii corpului; de a uda podeaua – dacă este posibil; de a anunța medicul veterinar în cazul apariției de mortalități în rîndul animalelor proprii sau aflate în grijă proprie.

Comentarii

WORDPRESS: 0