Transportatori verificați de polițiști

HomeActualitate

Transportatori verificați de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au desfășurat luni, 7 iunie, o acțiune care a avut ca scop prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere și verificarea legalității transportului public de persoane, informează IPJ Neamț.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și o sancțiune contravențională conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, în valoare totală de 10.800 lei.

De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere, dintre care cinci pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, unul pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi unul pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase două certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0