Prima paginăActualitate

Transport ilegal de material lemnos, la Adjudeni

Transport ilegal de material lemnos, la Adjudeni

Dimensiune text

 

lemne camionJoi, 28 iulie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în satul Adjudeni, au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că şoferul, un bărbat de 45 de ani, din Adjudeni, transporta cantitatea de 3,5 metri cubi de material lemnos esenţă fag, fără a deţine aviz de însoţire sau alte documente prevăzute de legislaţia silvică. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de articolul 19 din Legea nr. 171/2010. Totodată, în temeiul articolului 19, alineatul 1, din Legea 171/2010, a fost confiscată întreaga cantitate de material lemnos, care a fost dată în custodia Ocolului Silvic Roman. A fost dispusă şi măsura confiscării mijlocului de transport folosit la săvârşirea contravenţiei, aflat în proprietatea conducătorului auto.

„Aducem în atenţia publicului faptul că a fost implementată o nouă aplicaţie mobilă «Inspectorul Pădurii», ce reprezintă componenta pentru populaţie a Sistemului informaţional integrat de urmărire în timp real a masei lemnoase din România. Această aplicaţie poate fi utilizată de populaţie în scopul verificării unui transport de masă lemnoasă, operaţiunea efectuându-se prin introducerea unui

Citește și:   14 posturi scoase la concurs din sursă externă, în cadrul IPJ Neamț

număr de înmatriculare auto. Aplicaţia este în faza de test, valabilă doar pentru utilizatorii de sisteme de operare Android, putând fi descărcată şi testată accesând Google Play. Informaţiile furnizate în urma accesării sunt următoarele: existenţa sau inexistenţa codului unic generat de sistemul Woodtracking în momentul plecării transportului de material lemnos; termenul maxim de valabilitate a codului este de 72 de ore, în funcţie de distanţa de transport; în cazul consultării unui cod valabil, aplicaţia va returna următoarele date: data şi ora emiterii codului, volumul, specia/sortimentul lemnului. În cazul accesării aplicaţiei şi constatării unui transport ilegal de material lemnos, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe Poliţia prin sistemul unic de urgenţă 112!”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Sant in Italia si peste doua saptamani merg acasa si as vrea sa-mi fac programmare pentru schimbarea buletinului ca Mi-a expirat ,si as vrea sa-l fac cat mai urgent ,ca stau puntin in Romania, cum pot sa fac.Multumesc